Pazzini i Tu Per Tu: “Mål är viktigt för vilken anfallare som helst”

Pazzini i Tu Per Tu: “Mål är viktigt för vilken anfallare som helst”
February 16, 2012 12:27
( )

Roberto Scarpini intervjuar i programmet ‘A Tu Per Tu’ en Interspelare inför den nästkommande matchen. Inför matchen mot Bologna är det Giampaolo Pazzini som intervjuas.

Claudio Ranieris äventyr i Inter inleddes med en match mot Bologna, målet du gjorde var inget typiskt mål för Pazzini.
“Det stämmer, det var ett skott utanför straffområdet. Cuchu gav mig bollen, jag tog emot den och sköt. Det var misters första match. Vi hade gjort några dåliga resultat så vi var inriktade på att göra bra ifrån oss. Ungefär som stunden vi går igenom nu och det är därför det är viktigt att vi gör en riktig bra insats i morgon.”

Med eller utan mål av Pazzini?
“Mål är viktigt för vilken anfallare som helst men det finns stunder då det är viktigare att laget vinner och gör bra ifrån sig. Självklart vore jag gladare om målen började komma mer regelbundet, så som jag är van vid, men vi hoppas att laget kan få en fin vinst som ger oss självförtroende inför onsdagens match i Champions League.”

Hur känns det just nu? Vill du ut på planen direkt och visa vad du är värd när du läser vad som sägs om dig i tidningar och på TV?
“För några år sedan, när jag var yngre, brukade jag bli mer upprörd när jag läste vissa saker. Inte längre. Jag har lärt mig att sätta saker i perspektiv: du behöver bara titta på vad de sade om oss för två veckor sedan när de sade att vi var med i jakten om titeln och jämföra med vad som skrivs nu, att hela laget behövs bytas ut. Vi vet att det är en del av spelet, det är allt. Vi fortsätter köra på.”

Förväntar du dig en match liknande den mot Novara, där de försvarar sig långt ned och väntar tills de får bollen och går på kontringar?
“Alla lag som spelar mot oss gör det, vi vet om det och är förberedda på det. De enda lagen som inte gör det är storlagen; alla andra försvarar sig med tio, elva spelare bakom bollen och anfaller när de får kontringar. Novara gjorde det och de gjorde mål på den enda chansen de fick och sedan blev det svårt. Vi kommer definitivt behöva vara försiktiga att inte ge dem utrymme att kontra i morgon.”

Och Marco Di Vaio kommer att spela för motståndarna.
“En klassanfallare, han har haft en lysande karriär och har gjort massor med mål. Det är fantastiskt att vid hans ålder fortfarande kunna prestera regelbundet och göra mål. Han förtjänar beröm för det eftersom det visar att han under hela sin karriär varit väldigt professionell.”

Statistiken säger att Giampaolo Pazzini har gjort mål nästan varannan match. Du har nu spelat ett par matcher utan att göra mål så det kanske är dags att bryta trenden.
“Ja, och jag är ledsen för det. Jag började väldigt bra och den här säsongen har jag sänkt mitt snitt. Men det är sådant som ofta händer när laget inte spelar bra, individerna lider, och på samma sätt drabbas laget när individerna inte presterar. Förhoppningsvis kommer vi kunna fortsätta göra bra ifrån oss så att jag kan höja mitt snitt igen.”

Diego Militos frånvaro betyder att laget kommer att förlita sig mer på Pazzo där framme.
“Vi får se vem som spelar men uppenbarligen är det annorlunda beroende på om vi spelar med en eller två spelare på topp, så laget kommer att behöva anpassa sig. Förhoppningsvis kommer vi kunna ta tillvara på våra chanser i morgon.”  

Roberto Scarpini intervjuar i programmet ‘A Tu Per Tu’ en Interspelare inför den nästkommande matchen. Inför matchen mot Bologna är det Giampaolo Pazzini som intervjuas.

Claudio Ranieris äventyr i Inter inleddes med en match mot Bologna, målet du gjorde var inget typiskt mål för Pazzini.
“Det stämmer, det var ett skott utanför straffområdet. Cuchu gav mig bollen, jag tog emot den och sköt. Det var misters första match. Vi hade gjort några dåliga resultat så vi var inriktade på att göra bra ifrån oss. Ungefär som stunden vi går igenom nu och det är därför det är viktigt att vi gör en riktig bra insats i morgon.”

Med eller utan mål av Pazzini?
“Mål är viktigt för vilken anfallare som helst men det finns stunder då det är viktigare att laget vinner och gör bra ifrån sig. Självklart vore jag gladare om målen började komma mer regelbundet, så som jag är van vid, men vi hoppas att laget kan få en fin vinst som ger oss självförtroende inför onsdagens match i Champions League.”

Hur känns det just nu? Vill du ut på planen direkt och visa vad du är värd när du läser vad som sägs om dig i tidningar och på TV?
“För några år sedan, när jag var yngre, brukade jag bli mer upprörd när jag läste vissa saker. Inte längre. Jag har lärt mig att sätta saker i perspektiv: du behöver bara titta på vad de sade om oss för två veckor sedan när de sade att vi var med i jakten om titeln och jämföra med vad som skrivs nu, att hela laget behövs bytas ut. Vi vet att det är en del av spelet, det är allt. Vi fortsätter köra på.”

Förväntar du dig en match liknande den mot Novara, där de försvarar sig långt ned och väntar tills de får bollen och går på kontringar?
“Alla lag som spelar mot oss gör det, vi vet om det och är förberedda på det. De enda lagen som inte gör det är storlagen; alla andra försvarar sig med tio, elva spelare bakom bollen och anfaller när de får kontringar. Novara gjorde det och de gjorde mål på den enda chansen de fick och sedan blev det svårt. Vi kommer definitivt behöva vara försiktiga att inte ge dem utrymme att kontra i morgon.”

Och Marco Di Vaio kommer att spela för motståndarna.
“En klassanfallare, han har haft en lysande karriär och har gjort massor med mål. Det är fantastiskt att vid hans ålder fortfarande kunna prestera regelbundet och göra mål. Han förtjänar beröm för det eftersom det visar att han under hela sin karriär varit väldigt professionell.”

Statistiken säger att Giampaolo Pazzini har gjort mål nästan varannan match. Du har nu spelat ett par matcher utan att göra mål så det kanske är dags att bryta trenden.
“Ja, och jag är ledsen för det. Jag började väldigt bra och den här säsongen har jag sänkt mitt snitt. Men det är sådant som ofta händer när laget inte spelar bra, individerna lider, och på samma sätt drabbas laget när individerna inte presterar. Förhoppningsvis kommer vi kunna fortsätta göra bra ifrån oss så att jag kan höja mitt snitt igen.”

Diego Militos frånvaro betyder att laget kommer att förlita sig mer på Pazzo där framme.
“Vi får se vem som spelar men uppenbarligen är det annorlunda beroende på om vi spelar med en eller två spelare på topp, så laget kommer att behöva anpassa sig. Förhoppningsvis kommer vi kunna ta tillvara på våra chanser i morgon.”  

Editorial Staff
By Editorial Staff