Ranieri om Forlan:
“Forlan är i bättre form än när jag kom hit men han behöver få speltid och matchtempo. Forlan har uthålligheten som krävs för att vara mittfältare och han är redo för en plats i startelvan. Jag tror dock inte att alla problem är lösta enbart med att han kommer in.”
Ranieri om Sneijder:
“Mot Novara såg jag en väldigt betydelsefull Sneijder och han var den spelaren som sköt mest… skott av alla spelare i Serie A i den omgången. Sneijder har en vilja att försöka göra det jag förväntar mig av honom.”
Om den nye Juan:
“Han tränar, han gjorde två pass med oss men vi bestämde oss för att låta honom träna enskilt eftersom det var länge sedan han slutade. Nästa vecka kommer han att återgå till att träna med laget och sakta men säkert kommer han att komma i toppform.”

Om Alvarez som inte är uttagen i truppen:
“Sanningen är att han har ont i knät.. En del säger att de unga spelarna bör spela men det finns också de som säger att de inte är riktigt redo ännu.. Kan ni vara snälla att komma överens. (Ranieri ler) Anledningen till att han inte är uttagen är att hans knä är svullet och vi måste skydda det. Han är en kille som tar risker, han har den personligheten. Ibland blir jag irriterad när han tar risker på mittfältet men när han gör det i anfallet blir jag inte lika irriterad. Det handlar om en mognadsperiod. Ungdomarna är bra, ge dem tid.”

Ranieri om Zarate:
“Mauro är ett fenomen men trots det misslyckas han med att passa in i systemet, han är lite av en anarkist. Men jag förväntar mig mycket av honom. Han har inte brutit samman, han har min och lagkamraternas uppskattning. Han har lidit av att inte fått spela men han vet att i fotbollen kan allt hända.”

Ranieri får frågan om det är att jämföra med förräderi att bänka exempelvis Cambiasso och Zanetti för att ge plats åt unga spelare:
“Det är inte förräderi att lämna Zanetti och Cambiasso på bänken.. (säger Ranieri och ler). Det viktiga är att de unga spelarna får stöd när de går ut på planen. Om det buas för mycket på läktarna åt våra ungdomar finns det en risk att de är förlorade. Detta är inte fallet med de mer mogna spelarna.”