Prima Serata med Davide Faraoni: “Jag är beredd att ge allt för dessa färger”

Prima Serata med Davide Faraoni: “Jag är beredd att ge allt för dessa färger”-->
<!--:sv-->Prima Serata med Davide Faraoni: “Jag är beredd att ge allt för dessa färger”<!--:-->
February 17, 2012 11:36
( )

“Jag är en ganska blyg och reserverad kille. Jag föredrar att göra saker utan att tänka för mycket på dem, bara spela och göra mitt bästa, det är allt,” sa Davide Faraoni på Inter Channel i Prima Serata där han ger intryck av att vara ganska blyg men samtidigt väldigt målmedveten.

Den här killen har saker och ting klart för sig i huvudet men gömmer inte sina känslor, som den enorma känslan han kände efter att han gjorde mål mot Parma: “Det var fantastiskt, någonting jag aldrig känt förrut… Inför publiken på Stadio Meazza, helt fantastiskt. En del skulle kanske intala sig att ‘Jag har gjort det, bra…’ men inte jag. Jag vill inte tänka så. Men den starka känslan stannar kvar hos en, det är naturligt, ditt första mål i Serie A… Ett turmål, men ett jag ville göra och har försökt göra. En volley från utsidan av straffområdet, precis som en anfallare. Jag var så lycklig. Det var en fantastisk känsla och sådan känslor är inte ofta man får. Det kändes som att jag släpptes fri. Efter två eller tre bra matcher började jag bli orolig för efter det spelade jag ett par mediokra matcher, målet hjälpte mig att släppa den oron.”

I samtalet med Edoardo Caldara svarade Davide Faraoni på frågor från fansen. En person uttryckte en förhoppning om att den unge Interspelaren en dag skulle kunna ta över kapten Zanettis jobb: “Vänta nu.. Zanetti är Zanetti,” sa en leende Faraoni med romersk dialekt och rodnade sedan. “Jag? Arvtagare till Zanetti? Han är den bästa som finns, både på och vid sidan av planen. Allt jag kan säga är att jag ska göra mitt bästa.. På träningarna och när jag spelar. Det kommer att vara min styrka, att aldrig ge upp.”

Under intervjun ringde Davides far, Marco, in till programmet för att tacka sin son för de fina saker han sagt efter målet mot Parma angående de uppoffringar familjen gjort för honom. Davide, som blev överrumplad, hälsade på honom och tackade honom återigen och tillade: “Min far har alltid hjälpt mig och ger mig råd och även när jag gör bra ifrån mig ser han hur jag kan bli bättre. Han spelade också fotbolså han vet vad han pratar om. Han har alltid uppmanat mig att vara blygsam, att göra mitt bästa och aldrig ge upp. Jag kommer att följa hans uppmaningar eftersom fotboll är väldigt viktigt för mig. Bara fotboll kan ge dig dessa känslor.”

Han vill också tacka Interfansen speciellt: “Tack så mycket, verkligen: jag vill tacka dem för den stora kärlek de visat mig.”

Men enbart fansens kärlek räcker inte. Det finns någonting annat som är extremt viktigt för en spelare, förklarade Faraoni: “Det där viktigt att tränaren tror på dig, att han förklarar saker för dig och hjälper dig att bli bättre och Ranieri gör allt de sakerna.”

“Jag har ingen idol, men jag tittar mycket på Maicon, ser hur han rör sig, han är mycket stark.”

Den unge spelaren fortsätter sedan prata om resten av spelartruppen i allmänhet: “Alla är väldigt trevliga, jag trivs bra med allihop, det är ett väldigt bra lag. Dessutom är det ingen som tycker att de inte behöver prata med de yngre, istället är alla väldigt hjälpsamma. Med vilka jag trivs bäst? Jag trivs bra med alla men självklart finns det några jag umgås mer med som Pazzini, Poli, Castellazzi och Orlandoni. Men återigen, alla är stora mästare och är till stor hjälp för unga spelare som jag själv.”

Kan journalisternas kommentarer, såväl kritik som komplimanger, vara skadliga för unga spelare som Faraoni?

“Det beror på den unga spelaren, om du är för känslig och lyssnar alltför mycket på vad folk och vad de säger finns det en risk att man låser sig. I stället måste man låta sådant rinna av en och inte ta hänsyn till vad de säger. När det gäller mig försöker jag att inte bli för involverad.”

“Vi är inte spända men koncentrerade, ja. Derbyt är alltid att derby och det är en viktig match som vi kan vinna. Vi kommer att ge allt, det är jag säker på, tills vi spottar blod,” säger Faraoni och visar samma envishet som han gör när han frivilligt stannar kvar efter träningarna för att finslipa sin teknik: “Vid slutet av träningarna ställer jag mig och gör några övningar och tränar. Jag försöker förbättra mina crossbollar men inte bara det, jag behöver en hel del annat också.”

Men vad har den unge Faraoni för svagheter? “Ibland transporterar jag bollen för länge utan att ha tillräcklig koll på var motspelaren är, men det jobbar jag på. En annan sak är att jag måste bli mer kvicktänkt, man måste ha en lösning redan innan man får bollen vid sina fötter.”

Slutligen, en särskild hälsning till en före detta Interspelare, Marco Materazzi: “Han var viktig, han hjälpte mig att komma in i laget även om han skojade om att jag ursprungligen var laziale. Men nu finns det bara ett lag: Inter. Det är de som ger mig mitt levebröd och jag är beredd att ge allt för dessa färger.”

Källa: inter.it 

Olof Svensson
By Olof Svensson