En hyllning till Interspelarna i andan av alkoholromantik!

En hyllning till Interspelarna i andan av alkoholromantik!-->
<!--:sv-->En hyllning till Interspelarna i andan av alkoholromantik!<!--:-->
February 29, 2012 02:34
( )


Vi på SempreInter.com firar en månad som officiell hemsida! Det har varit en månad med många upp- och nedgångar, men idag är det betydligt mycket mer upp än någonsin och vi fortsätter outtröttligt framåt. Idag har jag då en riktig party-känsla i huvudet och vi går därför in på nästkommande ämne. Jag har hittat metaforer om Inter tidigare, jag har jämfört våra spelare med en symfoniorkester, som försäljningsobjekt och Ricky Alvarez med en apa en gång. Den sistnämnda är jag inte så stolt över. Men vi blickar framåt och ser ur nya synvinklar med en höjd blick som når bortom horisonten och nu har vi, i äkta ”På spåret”-anda tagit oss vidare till nästa hållplats. Vi går in i vardagsrummet, vi letar oss framtill barskåpet. Där hittar vi Inter-spelarna som är våra flaskor med alkoholhaltiga substanser, Claudio Ranieri är vår bartender och Massimo Moratti är som vanligt klubbägare, fast en annan typ av klubb.
Vi har nu kommit framtill en personlighetsanalys i kombination med alkoholromantik och därför har jag tagit mig friheten och nöjet att analysera spelarkvalitéer i kontrast till olika drinkar, viner och dylikt.

Vilken drink är din favoritspelare?

Julio Cesar = Cesar är som en Staropramen Granat. Man förväntar sig hög klass av honom så ofta så man inte ens reagerar över det längre, men ändå så lyckas han då och då överträffa även de förväntningarna eftersom man aldrig riktigt slutar imponeras av hans kvalitéer.
Lucio = Lucio är Jägermeistern. Jägershotten som startar upp och avslutar kvällen. Det är enkelt, men fortfarande riktigt god och smakrik för en så pass simpel sak. Jägermeistern som aldrig blir gammal och aldrig blir uttjatad.
Maicon = Il Colosso är också en ölsort, en Guinness  Stout i det här fallet. Den tunga svarta ölen som aldrig tappar smak, aldrig tar slut och tar en evighet att dricka upp. Det är Maicons starkaste egenskap, förmågan att hålla samma stabilitet och höga tempo genom hela matchen igenon.
Walter Samuel = Det är inte för inget som han kallas för ”Väggen.” Samuel är en ren Absint-shot. Som att stenhårt bli sparkad i bakhuvudet av en skenande åsna. Håller man sig undan från Absinth så är det som bekant ingen fara, men går man nära så gör man det på egen risk.
Wesley Sneijder = Sneijder är Gin & Tonic. Smakrik och läskande, men är också något riktigt speciellt när drinken blandas i perfekt balans. Det är vardagsdrinken som kan sätta eld på den allra mäktigaste högtiden. Jag minns specifikt en bar i slutet på Corso Buenos Aires i Milano där jag nog druckit den bästa GT:n i hela mitt liv.
Giampaolo Pazzini = Här har vi vår Long Island Iced Tea, smakar varken sprit och är tämligen uddlös i överlag. Tills det blir en munfull för mycket och det då slutar med att du vinglar hem och känner dig som om du är med i en IQ-reklam. Allt för att du missade och underskattade din drink för en liten liten millisekund och det skickade dig raka vägen till Mariapol.
Yuto Nagamo = Vår japanska saké. Rak och enkel, du får varken mer eller mindre mot av vad du förväntar dig. Ingen smaksensation. Det är vad du förväntar dig, rökigt, snabbt och effektivt.
Javier Zanetti = Här har vi vår Louis XIII-cognac, 38-årigt lagrad av den finaste sorten. Drycken som är för fin för de allra flesta. Men i Inter så dricker vi Louis XIII så ofta vi bara kan och förhoppningsvis så fortsätter den vara lika perfekt och bli bättre med åren.
Dejan Stankovic = Aaaarh vår serbiska rakia slivovitz! Sprit gjort på plommonskal, vad kan man vänta sig? Det är ingen känsla för stil eller smak, det är ren effektivitet och om du verkligen behöver det så kan du med största sannolikhet även använda rakia som perfekt sårrengöring eller för att driva din bil när bensinen tar slut. Det kanske inte är det godaste i baren, men det är sannerligen det mest långvariga.
Esteban Cambiasso = Vodka. Vodkan som du kan göra allting med, du kan blanda sommarfräscha och stilrena drinkar precis lika enkelt som du kan shotta den när du behöver dra igång festen fort. Vill du sedan lägga dig i mittläget så kan du enkelt slänga ihop en Vodka&Redbull som får dig att gå som en Duracell-kanin framåt hela kvällen!
Ivan Cordoba  = Whisky, en rökig, single malt whiskey. Sträv och stark. Det är inget speciellt, inget märkvärdigt eller revolutionerande, men den fyller sin effekt. Den är en avslappning och har varit i många år.
Diego Forlan = är ett typexempel på ett fint sydamerikanskt rött vin. Det är en tämligen perfekt balans i både smak, styrka, doft och konsistens. Det röda vinet som fungerar som aperitif, middagsdryck eller att sitta i ett nedtonat rum med din respektive och lite Chet Baker som sjunger mjukt i bakgrunden. Den gyllene medelvägen.
Diego Milito = Diego, Diego, Diego! Diego Milito är din Captain Morgan och Coca-Cola. En Morgan & Cola som kan kännas alldagligt och trist i många fall, men sen kommer den dagen då du har valfärdat genom öknen i 40 graders värme och vätskebalansen i din kropp är rent teoretisk. Då är Diego din Morgan & Cola som står fullpackad med is framför dig på ett drinkbord när du aldrig varit så sugen förut. Grande Milito!
Mauro Zarate = Mauro Zarate är en ”Sex on the beach”, det är drinken som du förbereder och bygger upp rent dekorativt som ingen annan. Du skär skivor av papaya i hjärtform och sockrar kanten av glaset och fyller med is och lime. Det är skyhög förväntan på den här drinken som är så häftig och ser så god ut… men, den är aldrig god som man hoppas på.

Varför får vi inte vår bardisk att gå ihop då?
Jo, för att de dricks fel. Alla vet att man inte shottar rödvin och alla vet att man inte smuttar på öl. Alla vet att man inte sveper en pint vodka, såvida man inte var fjorton år, vid gungställningen med sina fjortiskompisar en sommar då föräldrarna var på Korfu, men även då förstår man till sist misstaget. När vi får in en bartender som vet hur drinkarna ska blandas, så kommer vi få den allra bästa festen i hela Italien!

Tack till alla läsare för att ni hängt med oss framtill vår gemensamma månadsdag: vi hoppas på ett mycket långvarigt förhållande! 

Editorial Staff
By Editorial Staff