Måndag 30/4
Ja ni vilken dag det här har varit. Jag och Cihan Dalaba ifrån Parmaredaktionen tog flyget klockan 09:00 mot Milano. Flyget lyfte för tidigt och det var ingen som klagade, för jag är på väg till Italien. Vi kommer här att uppleva slutstriden om scudetton på plats och jag följer först och främst Inters väg mot en tredjeplats. En väg som påbörjas med Parma-Inter och som avslutas med Il derby della Madunina mellan Inter och Milan.

När vi landade i Milano 12:00 så skulle vi vänta tills Nima kom klockan 18:00. Vi var tvungna att slösa tid och i Milano så slösar man bäst tid genom att äta god mat. Sagt och gjort, vi stack iväg till Lotto och gick till ett ställe där vi båda ätit många måltider. Restaurangen La Scogliera ligger nära hotellet Best Western Berlino, som är ett hotell jag kan rekommendera. La Scogliera är bra på allting ifrån pasta till fisk och efterrätter. Efter det så var det frisörbesök innan vi stack iväg mot centrala Milano för att käka glass i väntan på den gode Nima. Nima visste inte att jag var med så det blev en positiv överraskning.

Väl framme i Parma så packade vi upp och gick ut för att avnjuta en middag samtidigt som vi såg på United-City. Går ni ut i Parma behöver ni inte vara oroliga, maten höll högsta klass. Till skillnad ifrån det något gråa och sunkiga Milano är Parma en riktigt trevlig stad som jag rekommenderar er att besöka.

Andra funderingar: Gazzettan gav Obi bäst betyg efter matchen mot Cesena. I motiveringen stod det:”Han gör allt och han gör det bra.”. Grande Obi!

Tisdag 1/5
Vaknade idag och käkade frukost. Vi ska ut så fort de två zombierna bredvid mig vaknar. Det är nämligen öppen träning för Parma i den lokala parken i staden. Ja ni läste rätt, Serie A laget Parma har en öppen träning för allmänheten i parken centralt i staden. Det ska bli kul att få se Giovinco in action! A presto