Joel Obi var idag gäst i programmet “Prima Serata” på Inter Channel.

Det var många ämnen som togs med i intervjun, självklart till en början om matchen mot Parma:

Det är en djup känsla av ånger över gårdagens förlust. Tyvärr gick det dåligt och vi är alla väldigt besvikna. Vi gick vidare och hade möjligheten att kontrollera matchen, men alltför många saker gick emot oss i den andra halvleken. Vi hade även otur. När de gjorde målet så var det som om vi inte var beredda mentalt. När vi fann oss pressade så försökte vi komma tillbaka, men sedan föll vi ytterligare i deras fälla. Det kändes dåligt efter det och vi förväntade inte oss en förlust.”

Men nu, fokus, tankar och koncentration är uppenbarligen riktad åt annat håll:eftersom det nu är derby, vilket är oerhört viktigt och även en match i sig, och vi kommer ge vårt allt för att åtminstone göra fansen nöjda. Gårdagens resultat gör ingen skillnad på derbyt, och vi ska försöka ta hem poäng.”

Obi tänker tillbaka till en mycket speciell derbymatch från hans tid i Primavera, ett derby från säsongen 2009/10, när mittfältaren krossade sina motståndare med ett kraftfull vänsterskott. Obis ögon lyser upp när han tänker på det och självklart drömmer han om att göra något liknande med förstalaget, kanske i söndagens derby.

“Jag hoppas det(skrattar). Det året i Primaveraderbyt var ett väldigt viktigt för mig. Ett underbart år tillsammans med andra grabbar som jag fortfarande har kontakt med som Destro, Santon och Caldirola”

Samtidigt gjorde Obi första målet med a-laget mot Cesena förra söndagen.

“Ett mål, ja, halvt till halvt(skrattar). Men jag var väldigt nöjd ändå. Jag insåg inte först att jag hade gjort mål, och jag tänkte inte att det var dags för att fira utan tänkte på hur vi skulle vinna”.

Vinna, någonting som Obi och hans lagkamrater tänker göra på söndag mot AC Milan:

“Förväntingarna för derbyt är nu större än någonsin”

Källa: inter.it