Han är fast besluten om att fortsätta bli bättre, visa vad han kan, och han känns mer Nerazzurri än någonsin. Joel Obi talade om sin relation med Inter, en klubb som får honom att känna sig som en i familjen:

“Jag har fortfarande en lång väg att gå att visa mig men mitt självförtroende växer stadigt. Mina lagkamrater hjälper mig till att bli en bättre spelare och jag är fast besluten om att fortsätta göra det. Jag är lycklig här, fridfullt. Klubben ger mig frid i sinnet. Också om min framtid? Ja, också om min framtid. Jag är lycklig och jag gjorde rätt val att stanna här, kämpat för att vänta på min chans att komma. Jag hoppades alltid att det skulle komma och nu när jag har fått det så har jag inte för avsikt att slösa bort chansen. Jag är helt fokuserad på mitt arbete och tack vare klubben kan jag gå tillväga på ett avslappat sätt. Jag är nöjd med förbättringen jag gjort den här säsongen, även om jag naturligtvis hade varit gladare om vi hade haft lite annorlunda resultat”

Fred i sinnet hjälper honom att inte bli störd av transferrykten:

“De rör inte mig” Som jag sa, jag är lycklig här. Tidningarna säger att jag kan flytta till Napoli? Det är inte första gången jag är kopplad till en annan klubb, men så länge det bara är tidningarna som säger det…(han skrattar). Det är klubben som bestämmer dessa saker och klubben som bör tala om dom, inte tidningarna, och ingen har någonsin nämnt det för mig, det är bara spekulationer från median och jag är inte alls oroad över det.”

Ett Napoli som också tar honom tillbaka till dåliga minnen, när han blev utvisad på San Siro förra oktober.

“Det var hårt, väldigt hårt. Jag är inte van att få röda kort och jag blev väldigt upprörd av det. Jag skulle inte ha varit så ledsen över det om vi hade vunnit, men sättet hur det slutade… Jag bad om ursäkt till tränaren och mina lagkamrater. Det störde mig verkligen. Jag har lärt mig min läxa. Nu försöker jag att vara så lugn som möjligt på planen”

Men vad är Obis favoritposition på mittfältet?

“Jag gillar att spela ute på kanten i 3-mannamittfält eller på mittfältet i ett 4-4-2 systen men jag kan anpassa mig överallt. Oavsett position så försöker jag göra mitt bästa. Jag skulle till och med vara beredd att stå mellan stolparna om det skulle innebära att jag får spela. Visste du att under min andra säsong med Inter, med Destro, spelade jag som släpande anfallare?En visste-du-att fråga för fansen, tack vare Inter Channels Prima Serata. 

Källa: inter.it