Inters tränare Andrea Stramaccioni var och besökte Gazzettans huvudkontor tillsammans med sportchefen Marco Branca och sportdirektören Piero Ausilio, som var under respektfull tysnad. Prata, det gjorde bara Strama som inte ville missa ett åtagande som redan gjorts och besökte redaktionen efter sin första förlust som tränare för Inter. “Men jag har aldrig känt mig som oövervinnerlig“” sa han.

Lucio gjorde ett förkrossande misstag, och det är inte första gången?

“Under tiden, lägg märke till detta: Lucio kommer att vara bäst på planen på söndag kväll. I Parma var det mer av ett tekniskt fel eftersom han underskattade risken för Giovinco när han pressade honom. Vad sa han efteråt? Han höjde bara handen och bad om ursäkt till alla.”

Det är inte en ursäkt men i verkligheten saknas det fortfarande mål från anfallarna.

“Vi missade många chanser, framförallt tre stora chanserna från Pazzini mot Cagliari, Cesena och Parma. Men jag skulle titta närmare på vad som sker från vårt mål.”

Okej, men är egentligen inte Pazzini ett problem?

“Jag skulle oroa mig mer om han aldrig var framför målet, men varje gång han kommer in på planen så påverkar han spelet, trots utan mål. Jag förklarade varför jag inte såg honom med Milito, han var inte glad, men jag tror att när vi väl kommer gå skilda väger så kommer han säga att jag var en dålig tränare men en ärlig man.”

Har du pratat om dessa saker även med Forlan?

“Ja, men han har aldrig sagt till mig: “Mister, dina beslut är galna”. Jag ser honom under träningen: ger aldrig upp och är älskad av alla”

Vem ger mer än vad du räknade med?

“Jag trodde inte att Sneijder kunde gifta sig med mina fotbollsidéer, han bär det som en skräddarsydd kostym. Och Cambiasso, han vet hur man ska återvinna bollen, men även dribbla, han är orörlig i mitt mittfält.”

Men Sneijder fick spela mer än vad han ville under de senaste tre matcherna?

“I Parma, med ett byte mer, så kunde jag ha gjort något. Men han har gjort det bra, den medicinska staben har gjort ett bra jobb, har fått honom redo för mig.”

Är Guarin också redo för söndagen?

“Fredy har en kraftfull motor, han kunde ha varit med på bänken mot Parma, men jag föredrar att han istället tränar bra. Jag hoppas att han kan vara med: utan honom förlorar vi något när det gäller dribblingar på mittfältet.”

På tal om orörbar: Stankovic var arg efter bytet i Parma…

“En sak är att vilja hjälpa laget, och en annan är hans fysiska kondition. Deki var redan på gränsen vid halvtid och efter ha tagit ut Nagatomo så kunde inte jag göra en annan förändring så jag riskerade Deki i ytterligare 10 minuter eller så. Dejan erkände sedan för mig: “Jag såg själv att jag var tvungen att gå ut, sedan blev jag blind av ilskan”. Men han är spelaren och jag är tränaren och i det ögonblicket så var jag tvungen att göra en förändring med Zarate och med ett annat spelsystem.”

I Parma, ett definitivt farväl till tredjeplatsen?

“Numeriskt har saker och ting förändrats en hel del, men vi har en miljon och fem tusen skäl att slå AC Milan och Lazio, och sedan får vi se vad som händer med Napoli och Udinese. Champions League eller Europa League, ett lag som Inter måste stanna i Europa. Och vi kommer att göra allt för att vara där”

Vad sades efter förlusten likt Parma, med bara tre dagar kvar till ett derby som är allt?

“Det bekräftar att den matchen inte kan vara en match som ändrar mina andra sex matcher. De tre absurda minuterna raderas inte, men ilskan för de misstagen som görs senare i attacken: hade vi gjort 2-2 så vet jag inte hur det hade slutat. Verkliga chocken var 2-2: för första gången såg jag 8-9 spelare med huvuden nerår Jag ville ta en timeout. Men i slutet såg jag 18 väldigt arga människor och jag är säker att vi inte ser de nio spelarna med huvuden nere igen. Med denna grund kommer vi att spela ett mycket bra derby.”

Hur och med vilka ord?

“Redan i morse(igår) ville jag att de skulle gå med huvudet högt, och inte neråt. Det är vår match: jag vill ha mod och hjärta. Men dessa ord under träningen är mycket obedydliga, det verkliga hemliga vapnet är vad spelarna har inuti.”

Vad minns du i det första derbyt?

“Jag stod nära hörnet där Milito firade sitt mål. Jag minns att matchen styrdes nästan alltid av Milan, med en defensiv fas till gränsen för perfektion av Inter. Men jag säger detta med all uppriktighet, Jag skule inte kunna kopiera det derbyt väntandes på Milan i vår planhalva. Kanske kommer vi sätta Milanspelarna i deras.”

Redan sett Milan-Atalanta på dvd:n?

“Ja. Jag tror att Milan har laddat ett minimun bakslag efter elimineringen från Champions League.”

När kommer du kommunicera formationen till spelarna?

“Till det här derbyt har jag haft formationen klar i en vecka. Jag la en lapp i presidentens ficka….”

Obekvämt att vinna derbyt och ge Scudetton till Juventus?

“På latin säger man: “Sic stantibus rebus(saker så som ställningen)” och i Rom säger man: det är fakta. Vi tänker bara på oss, vi har redan många saker att ta itu med. Och jag skulle säga samma sak om vi skulle möta Juventus.”

Varför är en 19-åring redo att spela på hög nivå och inte hos oss?

“Vi saknar en mellankategori, det skulle vara idealisk som en 23-årig spela mot en 30-årig utan att behöva tjatas av San Siro vilket kan äta en vid första bästa chansen.”

Och varför med Stramaccioni är detta Inter mindre ungt än vad man kanske trodde?

“För att spela nio matcher till döden, så behövs bästa Inter, och för mig är resultatet av en mix: till exempel, inte Obi och Poli tillsammans, men Obi och Poli med Cambiasso. Sedan, efter den här säsongen, kan du programmera på nytt, och Inter har ett batteri under 25 som är mycket intressant. Om Gud och Moratti vill, kan vi prata…”

Är du inte Inter då?

“Moratti är fri att välja som han vill, och jag tror att han redan har bestämt vad han ska göra: han är duktig till att komma på rätt spår, men jag känner att han redan har tydliga idéer”

Anta att han vill välja en annan, men vill inte förlora dig

“Jag kommer inte återvända till Primavera. Jag skulle kunna tänka mig ett andra år om det inte hade hänt allt som har hänt, men som en fråga av min personliga resa, nej, det skulle inte vara rätt att ta ett steg tillbaka.” 

Källa: Gazzetta dello Sport