Debuten för “Inter For Ever” är nära. Francesco Toldo har arbetet med detta projekt, att ha ett lag med Inters före detta spelare och han minns hur idén kom till:

“Giacinto Facchetti trodde på denna typ av träning, och jag försökte bara ta hans projekt vidare. Jag är glad över att ha gjort något han önskade”

“Inter är speciell, och för alltid speciell” understryker den tidigare målvakten, nu ambassadör i Inter Campus. “Att spela med Inters tröja gör att man känner sig speciell. För filosofin, för själen, jag kan inte ens säga varför. Därför känner man sig som hemma.
Så jag bestämde mig för att samla oss alla, de som har känt sig hemma i Inter. Visst har många av oss vunnit, några lite mindre, men vi har alla något gemensamt.”

Idag, den 25 maj, kommer “Inter For Ever” debutera i Arco di Trento mot Bayern Munchen All Stars, med start kl 20.00.

“Verkligen en speciell debut för mig. Bayern var min sista motståndare i min karriär i Madrid, Champions League 22 maj 2010. Inte på planen, men med känslan att ha färgerna på. Svart och blått, för evigt. For Ever, för att vara exakt.”

Efter en roll i klubben och i Inter Campus, säger Toldo:

“Inter Campus gör en djupt inspirerande. Jag har rest runt i världen, i Aquila drabbades jag av jordbävningen. I Kambodja, Venezuela, Rumänien, Libanon, Palestina som är så långt ifrån, känner man hur våra färger är så starka. Det gör verkligen mycket. Det är som att leva ett nytt liv, att förstå fotbollen utanför fotbollsplanens ramar.”

“Att spela är alltid en glädje, ett privilegium att representera Inter, för alltid”

Med Toldo, den 25 maj i Trentino, finns även bl.a spelarna Marco Materazzi, Luis Figo, Luigi Di Biagio, Evaristo Beccalossi, Alessandro Altobelli, Antonio Manicone, Carlo Muraro, Jimmy Fontana, Massimo Paganin, Piero Fanna, Daniele Adani, Alessandro Scanziani, Felice Centofanti, Leonardo Occhipinti, Enrico Messaggi, Marco Monti, Benito Carbone, Fabio Tricarico, Giancarlo Pasinato, Andrea Mazza, Giampiero Marini, Nazzareno Canuti, Angiolino Gasparini.

Källa: fcinternews.it