Rodrigo Palacio intervjuades i Gazzetta dello sport om sina första tankar över att vara en Interspelare:

Vad har slagit dig mest de här första timmarna?

“Först och främst att skaka hand med med presidenten. Han välkomnade mig men fick mig framför allt att att känna mig väl till mods.”

Avslöjade han inte varför han inte köpte dig förra sommaren?

“Han behövde inte förklara något. Helt klart var det ödet att det skulle bli så här. Det fanns problem mellan klubbarna, men jag vet bara att jag stannade frivilligt i Genoa en säsong till. Det viktiga är att jag är här nu.”

Har du pratat med Stramaccioni?

“Absolut. Det var väldigt fint av honom att ringa mig från Indonesien. Även Pupi Zanetti skickade ett sms och Diego Milito ringde mig för att önska mig lycka till. Det är en fantastisk känsla, att känna att alla står en så nära gör att man känner sig hemma. Det känns som att vara i en familj, en enkel miljö som jag gillar väldigt mycket.”

När man är 30 år njuter man av en sån här möjlighet..

“Jag kunde inte hoppas på något bättre. Den stora möjligheten kommer när jag är fullt mogen. Det är bra att affären avslutades direkt, på så sätt åker jag på semester lugnare och kommer tillbaka mer laddad för en stor säsong som förhoppningsvis avslutas med en scudetto. Jag sätter inga gränser, men fråga mig inte hur många mål jag kommer göra. Först och främst kommer jag göra allt för att ta en plats och för att kunna stå till tjänst för laget, även om det bara vore med assist.”

Även Il Principe var 30 när han kom till Inter..

“Det är ett gott omen från tidigare. Det betyder också att jag kommer fråga Diego vad som är hans hemlighet. Skämt åsido, det är inte troligt att göra lika många mål som honom, men han kommer hjälpa mig. Med Genoa så tangerade jag mitt rekord, 19. Eller 21 med dem i Coppa Italia, men det är bäst att inte räkna förmycket..”

Föddes er feeling i landslaget?

“Tyvärr så har jag alltid använts som alternativ till honom. Men vi spelade ofta tillsammans på träningarna. Bortsett från det intensiva på planen är jag och Diego väldigt lika sett till karaktärer, lugna och reserverade. Även för det här så kommer vi bra överens.”

Och om även Lavezzi skulle komma..?

“Inter skulle ha ett anfall med stjärnglans. För mig skulle det vara fantastiskt att få spela med Pocho också. Jag lärde känna honom också i Argentinska landslaget, vår relation är fin. Vi får hoppas han kommer till Milano och inte till Paris. Jag är väldigt förväntansfull på att lära känna de nya lagkamraterna, det finns många duktiga. Bland annat Pazzini som jag sett på nära håll i Genova.”

Inter förhandlar även för Silvestre med Palermo..

“Jag spelade med Matias i Boca, det är en väldigt bra försvarare och jag tycker det hade varit ett riktigt bra köp.”

På tal om Boca Juniors, där tog du många triumfer.

“Ja det var en fin period. Vi hade turen att vinna mycket.”

Även där gjorde du viktiga mål..

“Exakt. I Coppa Libertadores 2007 gjorde jag mål mot Gremio i finalen. Sen gjorde jag även mål mot Milan i VM för klubblag mot Nesta och Maldini, tyvärr räckte inte det för att vinna.”

Så du är redo för nästa derby?

“Vi får se. Jag har erfarenheten, både i Buenos Aires mot River och i Genova mot Samp har jag upplevt väldigt heta matcher som huvudperson. I Argentina gjorde jag till och med hattrick.”

Kan du förklara varför folk är så avundsjuka på din fläta..?

“Det är så klart ett skämt, det med Zanetti. Sedan så har jag redan hållit mitt ord i vadslagningen med Genoas supportrar, nu kommer jag inte förkorta den mer.”

Men hur påbörjades den här historien..?

“Det är en slump. Jag var 18 år när jag bestämde mig att klippa mig kort och bara ha flätan kvar. Sen med tiden så har det blivit min speciella grej. För många är jag nu ‘flätan’. Men jag är Rodrigo och jag föredrar att de kallar mig det.”

Vad är hemligheten bakom “gambetan”(en fint)

“Det sägs att jag låtsas jämföra den med Messis finter. Det är en överdrift, på riktigt försöker jag vara så snabb som möjligt i dribblingarna och att göra allt på ett naturligt sätt. Sedan så försöker jag alltid ha kul, också för att göra supportrarna glada.”

Hur lämnar du Genoa?

“Alla uppförde sig bra mot mig. Det var tre fantastiska år, väldigt användbara för att jag skulle anpassa mig till Italien och i det svåra italienska mästerskapet. Nu är jag nyfiken på att lära känna Milano. Jag skulle tycka om att bo centralt, jag kommer bestämma med Wendy, min tjej vilken som kommer vara den bästa lösningen även för Juana, vårt barn.”

Kommer du att ta din semester hemma, i Bahia Blanca?

“Ja jag kommer återvända till mina föräldrar som vanligt. Jag kommer återförenas med mina barndomsvänner och framför allt min fars famn, José Ramon. Han är tränare för Olimpo di Bahia Blanca, hans klubb sedan alltid. Även hans dröm slår in när jag kommer till Inter.”

Så när kommer ni ha den första asadon(Argentinsk grillfest) med de nya lagkamraterna?

“Så snart som möjligt. För oss argentinare är det en ritual! Jag tror inte att Samuel och Cambiasso kommer låta det gå för lång tid, även med Cucho har jag varit vän länge. Det är de bästa möjligheterna att bygga en stor grupp.”

Källa: Gazzetta dello sport.

Gillade du intervjun? Visa din uppskattning för skribentens jobb genom att trycka på gilla/dela för att så många som möjligt ska kunna läsa och ta del av det stora jobb som görs.