Moratti: “Jag försökte ta tillbaka Balotelli men…”

June 30, 2012 12:26
( )

Inters president Massimo Moratti avslöjade för dagens Gazzetta dello Sport att Inter försökte ta tillbaka Mario Balotelli, men att man fick ett nej från Manchester City.

“Jag är stolt och glad för Mario. Glad för honom, han ser ut att äntligen hittat ett hem – Italien – och känner sig nu älskad av italienarna som han alltid önskat.”

SuperMario blev en nationell hjälte när han med hjälp av sina två mål mot Tyskland tog Italien vidare till final i EM 2012.

“Det måste ha känts som en slags erövring. Jag tror framförallt att han sökte efter en känslomässig och en glädjande upplevelse. Ni kan se allt jag pratar om när han famnade om sin mor efter slutsignalen. Det var en bekräftelse där han till slut visade att han inte slösar bort sin talang. Balotelli är en stor talang och i EM 2012 har han bevisat det inför hela världen.”

För ett par månader sedan ryktades det om att Inter förhandlade om att ta tillbaka Balotelli till San Siro.

“Jag skäms inte för att erkänna det, jag försökte ta honom tillbaka till Inter. Jag hade varit glad för att satsa på honom igen, men Manchester City hade all rätt att ge oss ett nej.”

Även Pirlo har lyft Juventus och Italien under turneringens gång och Moratti blev påmind när Inter sålde honom 2001 i utbyte mot pengar, Cristian Brocci och Andres Guglielminpietro.

“Om jag ångrar mig för att ha sålt Pirlo? Om jag skulle ångra mig, hur skulle isåfall Milan känna sig nu?” som syftar på att Milan släppte Pirlo på fri transfer till Juventus.

“Han är en otrolig spelare. Hans karaktär och förmåga att göra det så enkelt är fantastiskt.”

Kujtim Spahija
By Kujtim Spahija