Det enda som hindrar Gaby Mudingayi från att sätta pennan till pappret och bli en Interspelare är den pågående utredning kring eventuella oegentligheter i matchen mellan Bologna och Bari som spelades i maj 2011 som slutade 0-4. Mudingayi spelade i den matchen och så här säger han till Telesanterno om den pågående utredningen:

“Jag förstår inte alla dem som ringer mig och frågar om jag är lugn. Jag kallades bara för att informera om fakta och de ställde tre frågor till mig. Jag var inne i tio minuter. Jag sa till dem att viktiga saker sägs i det gemensamma rummet så om Portanova sa dessa saker i omklädningsrummet är det inte konstigt att nästan ingen hörde det. Under den tiden då det inte ges några officiella meddelanden håller alla på med olika saker, det finns de som byter om, de som får massage så det är inte konstigt om man inte uppmärksammar något som inte rör dig direkt. Dessutom, jag upprepar, ingenting av det jag har sagt har någonsin ifrågasatts, så därför är jag verkligen inte orolig.”

När det gäller överenskommelsen med Inter är spelaren försiktig:

“Jag vet att de två klubbarna kommit överens, men av respekt för de båda vill jag inte säga någonting, i synnerhet om det är presidenten som säger att jag inte kan bekräfta det.”

Källa: fcinternews.it