Mudingayi presenterades idag på Appiano Gentile och Fassone inledde presentationen:

Fassone: “Det här är vårt välkomnande till en spelare som alla ville ha, speciellt Stramaccioni. Han kommer komplettera mittfältet med sin erfarenhet och kommer också att bli en representant för integrationen av ungdomar med de äldre spelarna.”

Hur känns det att ha kommit till Inter?

“Det är en stark känsla, jag trodde inte längre att det skulle bli möjligt för mig att komma till en sånhär klubb trots att jag alltid jobbat för det. Jag kommer att ge allt eftersom att jag vet att man här alltid måste vara på topp. Min inställning kommer aldrig saknas.”

Vad har Stramaccioni bett dig och vart på mittfältet föredrar du att spela?

“Jag har gett tränaren min tillgänglighet, vart jag än spelar kommer jag att ge allt. Jag har pratat med tränaren, han kommer kolla på mig och säga till mig vart jag ska spela.”

Är det en stor känslomässig förändring att komma in i Inters omklädningsrum?

“En väldigt stor sådan.”

Gillar du smeknamnet “trähuggaren” ?

“Ja, eftersom att jag vet att jag måste ge kvantitet till laget.”

Du blev inte inblandad i calcio scommesse, är du glad?

“Jag har alltid varit lugn, jag förhördes bara och inget mer med det.”

Är du redo att förtjäna din plats?

“Det finns alltid konkurrens i Inter och man måste alltid vara redo.”

Du har under de senaste veckorna stressats för din framtid. När fick du veta att du skulle bli en Interspelare och att Inter var ute efter dig?

“När jag fick veta om Inter sa jag till min agent att jag ville dit, jag gjorde ingen grej av de andra klubbarna. Sedan är det jobbigt att vänta på saker som man inte har något att göra med. Det var stressiga veckor eftersom att jag ville komma hit och lära känna lagkamraterna samt spelarna, utöver miljön. Inte för något annat.”

Vad kommer du kunna ge Inter med din erfarenhet?

“Jag vill springa för att öppna upp för lagkamrater som Sneijder och Milito. Jag vill vara tillgänglig för att underlätta deras jobb.”

Är du redo att bidra i Europa League kvalet?

“Jag jobbade hela tiden under min semester och jag jobbar hårt här också. Jag är redo mentalt och jag har viljan att visa att jag vill spela här.”

Vem har du beundrat i Inter under dina tio år i Italien?

“I Inter har många mästare spelat, den som jag senast beundrade var Eto’o. Att vara här är något som gör mig rörd, nära kaptenen som springer hela tiden och jag vill springa, även för han.”

Vad tycker du om Serie A och kommande säsong?

“Det är fortfarande en av de bästa ligorna i världen, den kommer alltid vara kompetetiv. Sedan finns det många spännande ungdomar.”

Vad skulle Ramirez ge Inter och vad skulle du säga till han?

“Om han har chansen så borde han inte ens tänka på det, han är ung och har visat att han kan spela i Serie A. I Inter kan han bara bli bättre med tanke på de spelare som finns här.”

Du spelade tillsammans med Guarin i Como, finns det någon spelare du trivs bäst med?

“Jag trivs bra med alla på träningar och matcher. Cambiasso? Det är en fantastisk spelare, jag kan fortfarande lära mig från han trots att jag är 30 år. Sedan är det upp till Stramaccioni att bestämma vart jag ska spela och ge allt jag har.”

Är Inter en avgångsplats eller ankomstplats?

“Det är en avgångsplats, jag måste bevisa att jag med den här tröjan kan göra så många matcher som möjligt och förhoppningsvis avsluta min karriär här.”

Om situationen i Kongo Kinshasa:

“Jag har inte varit där på 20 år, det som händer är väldigt tråkigt eftersom att jag för att jag brukar följa det som händer. Sedan får vi se.”

Vem är din idol?

“Jag har inga idoler, men förebilder har jag och det är Makelele. Spelare som inspirerar mig eftersom att de är spelare med styrka och temperament och de representerar spelare som jag alltid beundrat.”

Känner du av besvikelsen för lagkamrater som kan lämna? Skulle du bli ledsen om Pazzini och Maicon lämna?

“Ja det är klart eftersom att jag inte vet något om vilka som lämnar. När jag kom så välkomnade mig direkt, en fantastisk grupp.”

Finns det någon från Primaveran som imponerat?

“Jag måste säga alla, för inställningen och viljan. De har kvalitet, men det som jag sett mest är viljan att göra bra ifrån sig som möjligt.”

Källa: Fcinternews.

Gillade du artikeln? Tryck på gillaknappen för att visa din uppskattning till skribentens jobb