I veckan presenterade Inters nyförvärv Mudingayi sig själv till pressen. Han lovade slit och mycket hjärta. Vi sökte upp en som känner till Mudingayi mycket bättre än oss, nämligen Bolognasupportern och redaktören för Bolognasidan på SvenskaFans, Mikael Mansjö som fick svara på korta frågor för att ge er läsare en klarare bild av vad vi kan förvänta oss av Mudingayi!

Vad tycker du om Inters värvning av Mudingayi, en bra eller dålig sådan och vad tycker du om priset?

“Jag tycker kanske inte att Mudingayi känns som en “storklubbsspelare”, men allt beror väl egentligen på vilken roll han får. En utpräglat defensiv roll utan kreativt ansvar är vad som passar honom bäst och frågan man kan ställa sig är väl om Inter har plats för en sådan spelare på sitt mittfält. Men, får Mudingayi göra det han är bäst på så är det en alldeles utmärkt värvning. Bättre bollvinnare finns knappast att få tag på och 750 000 euro får det säsongslånga lånet är ju inga pengar att tala om. ”

Vad kan Mudingayi tillföra till Inter?

“Ett outtröttligt rivande och slitande runt mittcirkeln och utanför det egna straffområdet är nog det mest uppenbara. ”

Berätta lite mer om hans funktion i Bologna. Du skrev på Svenskafans att “Bologna inte kommer ha ett av ligans mest svårpasserade mittfält längre” i och med Mudingayis flytt, kan du utveckla det lite mer?

“Tillsammans med Diego Perez tätade han Bolognas mittfält på ett alldeles förträffligt sätt och i mångt och mycket var det deras bollvinnande som lade grunden för den senaste säsongens fina kontringsspel. Ett mittfält med Taider/Guarente och Perez har helt enkelt lite andra egenskaper, dock inte nödvändigtvis sämre sådana.”

Passar Mudingayi bäst i ett tvåmanna eller tremannamittfält? 

Det Inter bör undvika är att spela honom till höger eller vänster på ett tremannamittfält. Det prövades flera gånger i Bologna och känslan då var att han inte riktigt hann med i svängarna (med många gula och röda kort som följd…). Annars kvittar det nog om han får spela på ett tvåmannamittfält eller centralt på ett tremannamittfält.

 

SempreInter.com tackar Mikael för att han tagit sin tid att svara på frågor om Mudingayi och önskar han lycka till den kommande säsongen och med fortsatt fint skrivande på Svenskafans. Här har ni en länk till Bolognasidan på SvenskaFans