De samlade journalisterna frågade Stramaccioni hur han har förberett inför matchen mot Vaslui.

” Vi är förberedda och vi kommer fortsätta vara det med stor försiktighet av tre anledningar. För det första är Vaslui ett bra lag som kan orsaka problem för oss, speciellt de sista 20 minuterna. Vi vill inte känna samma ilska som vi upplevde hemma mot Hajduk Split. Vaslui kanske inte kommer ha så många supportrar men de är väldigt tävlingsinriktade. För det andra så vill vi inte göra bort oss, för Inter måste vara i Europa League. Och för det tredje så har vi kris på mittfältare dvs att det är ett antal spelare som inte kan vara med, men jag hoppas att vi kan få några friska innan morgondagens match.”

Känns det som om Inter måste vinna Europa League ? Återigen så betonar han behovet av maximala fokuset inför morgondagens match utan att se allt för långt fram.

” För att vara ärlig så kan jag inte se så långt in i framtiden, jag tänker bara på Vaslui.”

Mister skänker dock en tanke åt Interfansen och räknar med mycket publik.

” Deras entusiasm kan bara vara positiv, vi var tacksamma för hur många det var som dök upp mot Pescara. Fansen är alltid till god hjälp. Vad jag lovar de? Vi försöker att prata mindre och istället jobba hårt, vi är medvetna om att det är saker som inte ligger helt rätt men för tillfället tänker vi bara på matchen mot Vaslui och att ta oss vidare. Jag tror på att ta ett steg i taget, jag tror vi har hört för många löften i det förflutna.”

Sedan så diskuterade Stramaccioni om morgondagens startelva och även om han kanske vilar några spelare samtidigt som han har i minne att det finns mycket frånvaro just på mittfältet.

” Det är svårt att tänka sig vilka enskilda spelare du kan vila om du inte kollar på kontexten. Det första jag behöver göra är att överväga vilket system mittfältet ska spela och sedan se vilka spelare jag kan vila, men några behöver det. Det finns några som har spelat varje match även i deras landslag och vissa av de är inte i bästa form, men laget kommer först. Vi får se om jag kommer göra ändringar eller inte. Det jag menar med mittfälts kris är att Pereira, Duncan och Gargano inte är lämpliga just nu. Mudingayi är skadad, Guarin gick ut med en mindre skada i vaden mot Pescara men att läkaren sa att det inte var så allvarligt. Guarin är vår tjur, han skulle inte fråga om att byta även om han hade ett ben men om jag kan så skulle jag vilja vila honom. Annars kommer han spela om vi skulle behöva honom. Utöver detta så har Nagatomo fått feber. Hur Samuel mår? Han är i form och tillgänglig.”

Stramaccioni blev tillfrågad vad han tyckte om mercaton i år.

” Klubben har gjort ett bra jobb på transfermarknaden genom att ta in bra och hungriga spelare. Dessa spelare passar in i mina idéer. Exempel på det är Cassano och Gargano som verkade känna sig bekväma i deras roller efter bara två träningar. Om vi kommer göra andra drag? Jag kan inte räkna med några stora förändringar, men vi behöver klargöra med vissa spelares framtid för och främst Maicons. Vad vi skulle göra om han lämnade klubben ? Vi har varit tydliga med situationen från början, det är inte så att vi skulle fatta oss kort. Vi har Zanetti som garanterar dig bra prestation och även Jonathan men problemet är att det inte finns någon som Maicon, så vi skulle bli glada om han stannade om inte så skulle vi önska han all lycka eftersom han har satt sin prägel i denna klubben.”

Stramaccioni fortsatte genom att tillägga:

” Vi har försökt sätta ihop en trupp där vi har två spelare för varje position, det enda frågetecknet är är runt högerbacks positionen men vi har fått hjälp av kaptenens mångsidighet. Alvarez framtid? Jag har honom i mina tankar för en av de tre anfallspositionerna, han har varit skadad och vi väntar på honom att komma tillbaka. Det är samma med Obi som är en fantastisk mittfältsspelare. Om vi är intresserade i De Jong? Det är inte något som du borde fråga mig, vi har två direktörer som sköter värvningar. Vem jag skulle vilja ha som vice- Milito ? Jag har hört detta hela sommaren, men om en spelare kommer in så behöver han passa in hur vi spelar, för övrigt så kommer truppen förbli som den är.”

 Mister blev tillfrågad att kommentera hur bra Cassano har kommit in i laget.

” Jag tror att han redan kände till några spelare ganska bra och nu har Inter ett tätt sammanhållande omklädningsrum som gör det lättare för de nya spelarna att komma in eftersom det är en bra atmosfär runt omkring. Antonio passar in i vår stil att spela.”

Andrea Stramaccioni skänkte också en tanke till Julio Cesar.

” Jag har redan tackat han och jag skulle vilja göra det igen eftersom han är en av de spelare som har hjälpt mig mycket. Vi har väldigt nära anknytningar till honom, både jag och president Moratti. Jag tycker därför att det är mer än rätt att han skulle säga farväl till fansen som han förtjänar, jag skulle tycka att det skulle vara fantastiskt med tanke på allt han har gjort för klubben.”

 

 

 

 

Källa: Inter.it