Den för tillfället skadedrabbade mittbacken Lucio tog en paus från sin rehabträning när han intervjuades av UOL Esporte och det var ingen glas Lucio, i alla fall inte när han talade om sin förra klubb Inter: Nej, det var inte min idé att lämna, de förklarade väldigt klart och tydligt för mig att de ej längre ville ha mig. Det var otacksamhet från klubben sida från första till sista minut då dom kunde ha sagt det till mig tidigare men istället väntade dom till slutet på säsongen för att tala med mig och Julio Cesar. Jag spenderade 3 år i Inter där jag var med och vann allt. Även Julio Cesar förtjänar mer respekt, det var ett hänsynslöst agerande från Inter.”

Desto positivare var den långe mittbacken när han talade om sin nya klubb Juventus: “Jag mår bra, det är en ny erfarenhet. Men rivaliteten med Inter är större än vad man kan föreställa sig. Nu spelar jag i ett riktigt lag, jag måste glömma bort Inter helt. Varför jag inte återvände till Brasilien? Jag vill återvända till Brasilien, men jag fick inga konkreta bud, men jag vill återvända till Brasilien, speciellt till Internacional, men jag vill spela ytterligare 2 år här i Italien” slår Lucio fast.

Kommentar: Mycket ord och inga visor, att Branca väntade till slutet av säsongen innan man berättade för spelaren att man ej tyckte att han hade någon framtid i klubben är smart, speciellt med tanke på den usla formen Lucio visade upp i våras mot bl. a. borta mot Parma. Hur kass hade inte en omotiverad Lucio varit? Mycket smart drag Mister Branca. Vill Lucio glömma Inter? Bra, känslan är ömsesidig.