Live från Milano. Krönika: Med lidandet i DNA:t

August 31, 2012 02:44
( )

Med lidandet i DNA:t

Inter och lidande är något som länge har gått ihop. Innan de många framgångarna från 2006 så var det förknippat med laget. Så många förluster, så mycket otur, så många hjärtan som brustit och så många tårar som har runnit. Nej det här laget och dess supportrar, kommer aldrig få lugn och ro. Det enda som kanske kan lugna, är att vi har lidandet i vårt DNA och att vi på så sätt härdar ut med det och njuter mer av de vinster och framgångar vi tar oss till.

Just det här, är mina enda tankar när vi ligger under med 1-2 mot Vaslui. Några minuter tidigare hade vi kvitterat genom Palacio och allt kändes lugnt, men inte ens då fick vi njuta av lugn och ro utan direkt skulle vi ställa till det för oss. En man mindre, en nervös debutant i mål och tio minuter kvar suckade min kollega Danny och jag kunde bara hålla med honom. Men när slutsignalen ljöd över stadio Giuseppe Meazza hade Inter ändå gått vidare, Guarin stod för ett fantastiskt mål som toppade en fantastisk insats där han bar ett helt lag på sina axlar tillsammans med kapten Zanetti, den unge Coutinho och Rodrigo Palacio.

Vi kunde andas ut, krama varandra och konstatera att vi förra året hade förlorat den här matchen med 0-4 och åkt ut med huvudet före. Exakt samma sak, som matchen mot Pescara där Inter inte helt och hållet stängde till, men där vi ändå vann med 0-3. Förra säsongen, hade vi torskat båda matcherna.

I början av matchen fick Julio Cesar det tack han förtjänade. Han hyllades på planen av spelare och direktörer, curvan sjöng för honom i minst tjugo minuter och det var inte alldeles lätt att skriva ut känslorna i det läget. Hela Meazza klappade händerna, sjöng och grät för Julio Cesar.

Inte ens när vi vinner eller avancerar, kan vi fira helt och hållet. Den som har lidandet i DNA:t, vet mycket väl att det var en vinst att Julio Cesar fick en avtackning och att Inter gick vidare. En som har lidandet i DNA:t, vet att det gör ont men att det är värt det, när vinsterna kommer.

PS. På söndag bevakar vi Inter-Roma live från San Siro. Missa inte.

Editorial Staff
By Editorial Staff