Stramaccioni: “Jag ser vilja och kämpaglöd”

August 31, 2012 09:46
( )

Stramaccioni kommenterade 2-2 matchen mot Vaslui och jämförde det med den första hemmamatchen mot Hajduk Split.

“Jag tycker att det är två annorlunda matcher. Mot Hajduk hade vi utan tvekan en dålig inställning och motståndarna kunde skapa sina chanser. Idag(läs igår) spelade Inter inte 30 glänsande minuter som vi gjort i de andra matcherna, men vi träffade ribban och missade andra klara chanser.

Och självklart förändrades senare allting när straffen kom, men jag väljer att se glaset halvfullt eftersom vi i överlag i 60 minuter visade upp något betydelsefullt. Vi visade att vi inte ville nöja oss helt och att vi ville kvalificera till varje pris.”

Tränaren fortsatte:

“Från en taktisk synvinkel förändrade det röda kortet matchen, men vi förlorade aldrig förmågan att kontra. Jag såg aldrig Vaslui som farliga, samtidigt som vi aldrig förlorade vår styrka att göra dem illa efter halvtid.”

Stramaccioni talade senare om en spelare som Fredy Guarin kan förändra ett match på egen hand.

“Med all respekt för min “tjur” så tycker jag inte att han förändrade matchen på egen hand. I den första halvleken hade jag ställt ihop ett mittfält med spelare som jag bett om att offra, som Nagatomo och Zanetti. Guarin är utan tvekan en viktig mittfältare, men jag anser att Inter finner rätt balans med Guarin på plan.”

I Kroatien mot Hajduk, borta mot Pescare och i Rumänien mot Vaslui “ingen av de tre segrarna vi förtjänade kom på grund av kontringar. Ett av våra problem idag(läs igår) var att vi nästan aldrig lyckades dribbla förbi motståndarna.”

Stramaccioni pekade inte ut Luca Castellazzi: Han var övertygad om att han skulle ta bollen och Antal gjorde det bra. Just nu har jag inte lust att döma ut spelarna individuellt. Vi kan säga att det var ett kollektivt misstag.

Jag kan se att vi utan boll är mycket tryggare än vad vi var innan. Jag kan också se en hel del vilja och kämpaglöd, och det gäller fansen också. Viljan och grintan är där för att vända bladet.”

Kujtim Spahija
By Kujtim Spahija