(VIDEO)Julio Cesars farvältal: “Er kärlek kommer jag för evigt att bära i mitt hjärta”

August 31, 2012 01:38
( )

 


Med en kvart kvar innan matchens start fångade Julio Cesar hela Giuseppe Meazzas uppmärksamhet. Det stora ögonblicket då han skulle ta farväl av familjen Inter var här.

“Den som har älskat och hedrat tröjan kommer aldrig att glömmas…Julio är en av oss” var en av många banderoller riktade mot Cesar ikväll på arenan.

Efter många djupa andetag och försök att hålla tillbaka tårarna inledde han sitt tal:

“Ikväll gav president Moratti mig möjligheten att ta farväl av fansen och allt vi har gått igenom tillsammans. Tack presidenten! Tack för dina insatser under dem här sex åren. Jag har förberett ett tal till dig. Jag ska försöka att inte gråta…

För sju år sedan kom en enkel kille till Milano som var helt okänd för europeisk fotboll,  men som lyckats uppnå alla sina mål: att bli en respekterad och framgångsrik målvakt.

Jag mottogs med stor entusiasm och började mitt nya äventyr. Jag förstod hur passionerade Interfansen var då jag för första gången bar Inters tröja och att jag kunde uppnå mina drömmar.”

Jag arbetade hårt och jag blev överraskad när jag valdes till första målvakt men också lycklig över Mancinis förtroende.

Sen den dagen började mina drömmar bli till verklighet, direkt med en ligatitel. En titel på pappret? Kanske, men jag håller hårt i titeln eftersom det var någon annans misstag och de bröt mot reglerna och sedan dess slutade vi inte att vinna: Supercupen, den italienska cupen, Scudettos. Laget ville ännu mer, för sig själva och för presidenten.

Dag efter dag började vi skriva historia, som jag alltid kommer att minnas. Tillsammans med mina lagkamrater lyckades vi med något unikt: den berömda trippelsäsongen.

Efter 45 år vann Inter Champions League, och den enkla och helt okända killen uppfyllde alla sina drömmar. Tack vare familjen som kallas Inter.

Tack vare presidenten, hans kollegor och er. Er kärlek kommer jag för evigt att bära i mitt hjärta.”

Källa: fcinternews.it

Kujtim Spahija
By Kujtim Spahija