En svår match väntar Inter och Andrea Stramaccioni. Inter vs Roma. Efter ha blivit klara för Europa League-spel så är man hungriga efter mer ljus och tre poäng imorgon kväll, sa Stramaccioni i presskonferensen tidigare idag.

“Jag sa direkt efter matchen mot Vaslui att vi blev motiverade när vi såg hela arenan stå bakom oss, även när vi hade det som svårast. Det gav oss styrka, det kändes som om publiken var med oss på planen när vi försökte vinna bollen tillbaka.

Jag minns särskilt två tacklingar som Guarin hade vunnit – det kändes som att 40.000 människor hade kämpat för att vinna tillbaka bollen. Våra supportrar behöver se action, och inte bara ord.”

Stramaccioni började sin karriär i Roma, först som spelare och sedan som tränare. Men han ville betona att det inte var någon önskan om hämd från hans sida:

“Om jag är här i Inter så är det tack vare de sex åren jag tillbringade i Roma. Det enda jag någonsin skulle säga till klubben och de människor som jobbar där är ett tack. Jag var ledsen när jag lämnade men jag anser att det är en normal känsla, och jag är en normal kille.

Det var början på en ny fas i min karriär, där jag fick en fantastisk mottagning av alla. Men inget av detta förändrar det faktum att vi är Inter. Vi vill vinna imorgon.”

Imorgon, på Meazza, är det första gången som han möter Roma och Francesco Totti som motståndare:

“Det går inte att förneka att matchen kommer röra upp särskilda känslor. Det kommer utan tvekan vara en annorlunda match jämfört med våra andra matcher.

De som känner mig vet att vissa personliga band är viktiga för mig, men det viktigaste är att Inter spelar mot Roma imorgon och att vi måste se till att vara redo.”

Om Romas tränare Zeman:

“Zeman är i samma ålder som min far. Han var tränare redan innan jag var född och han förblir en stor tränare.
För en ung taktiker likt mig, satte han ribban på ett särskilt sätt att spela fotboll och jag beundrar honom mycket. Vi kommer försöka att vinna matchen, precis som alltid, men Zeman är oefterhärmlig.”

“Vilket fall som helst så ställs vi imorgon mot Roma och inte bara Zeman. Det blir ett viktigt test bortsett från motståndet, då vi för första gången den här säsongen tar emot ett topplag på Giuseppe Meazza. Vi har den största respekten för Roma, men vi är Inter och vi vill vinna till varje pris.”

Om ledningens strategi under sommarens transferfönster:

“Vi hade en intelligent strategi under transferfönstret: Vi byggde upp grunden för ett Inter som vill bli stora igen, ett smart finansiell struktur eftersom vi har minskat lönekostnaderna med 40€ miljoner.

Imorgon är det ett viktig test, men det är fortfarande tidigt att säga om resultatet skulle göra oss till Scudetto-utmanare eller bli uträknade”

Källa: inter.it