För Andrea Poli skiner solen igen efter en sommar under vilken han plågats av osäkerhet om sin framtid. Spelaren var övertygad om att han skulle bli kvar i Inter men fick istället återvända till Sampdoria. “Jag har upplevt en turbulent period. Jag föredrar att inte prata om det men det var verkligen en konstig tid. Det var inte lätt inte minst eftersom jag skulle köpts loss. Nu har jag dock tagit mig igenom allt detta och är lika glad för att det slutade som det gjorde. Ferrara i Samp fick mig att känna mig viktig direkt och det tackar jag honom för,” säger Poli till Corriere dello Sport.
Som ni kanske minns värvade Inter Andrea Poli på lån med rätten att köpa loss spelaren efter säsongen för en summa som bestämdes till 6 miljoner euro förutsatt att mittfältaren spelade 30-45 minuter i minst 25 matcher. När Poli kom till Milano var han skadad och skadade sig på nytt i oktober när han var i Inter. Vid denna tidpunkt kom klubbarna överens om att ändra förutsättningarna för överenskommelsen från 25 spelade matcher till 18 och även det pris Inter skulle få betala för spelaren. Denna överenskommelse verkar dock aldrig ha nått förbundet och i slutet av säsongen lyckades inte Inter och Sampdoria komma överens om en affär för spelaren.
“Jag är besviken över att jag kom till träningslägret två veckor försenad på grund av den här historien. Jag är besviken för att jag till slut var i bra fysisk form,” avslutade Poli.
Källa: fcinter1908.it