Stramaccioni intervjuades av Sky:

“Det var viktigt för oss att vinna efter den tuffa förlusten i söndags. Sett till 90 minuter så förtjänade vi matchen ur min synvinkel. Jag tror att den här uppställningen är den bästa för att få ut det maximala av det jag har till mitt förfogande, en mix av stabilitet och styrka framåt utan att tappa balansen. Nu har vi dock fortfarande mycket att jobba på, Chievo skapade många problem för oss, men vi hade få träningar i benen och hade svårt att hitta rätt. När vi började hitta rätt så visade vi att vi kan uttrycka oss som bäst med den här formationen. Vi måste såklart jobba väldigt mycket mer på den och vara redo.

Om Cassano:

“Jag tackar honom, men det jag vill säga till honom tar vi privat. Jag vill tacka alla spelare eftersom att de visade inställning, karaktär och stabilitet. Jag är väldigt simpel med Cassano, jag uppskattar honom såklart men vi är alltid professionella. Han visar exakt vad han är värd på planen och det var därför vi köpte honom. Det var inte bara jag som ville ha honom, även presidenten och direktörerna. Framåt såhär, men vi har fortfarande en lång väg att vandra.”

Ytterbackarna var avgörande:

“De är våran termometer och de mäter upp lagets mentalitet, jag bad dem och även mittfältarna som Guarin att komma in i straffområdet ofta. Vi måste fortsätta jobba, men med den här uppställningen täcker vi planen som mest.”

Om Pereiras mål:

“Han hade löken(knuten i håret, undtecknads anm) offside. (skratt)”

Den jobbigaste perioden:

“Jag har inte nämnt det, men det har ni. Det kanske var jobbigast att se det ur en position som inte är på planen, men jag tycker att vi bara ska jobba nu. Jag har haft spelarna från andra september och nu måste vi jobba väldigt mycket. Vi har bytt nio spelare och allt det som uppstått hittills är normalt.”

Källa: Fcinternews.it