Javier Zanetti fortsatte i en intervju med calciomercato.com att blicka framåt och försäkrar att han för tillfället inte funderar på att sluta spela:

“Jag kommer att fortsätta spela så länge jag har roligt och jag känner mig i mycket god fysisk form. När det är dags att fatta ett beslut ska jag göra det i lugn och ro.”

Zanetti är inte intresserad av att bli tränare efter karriären:

“Nej, jag är mer intresserad av en direktörsroll i Inter. Jag skulle vilja fortsätta denna karriär med att hjälpa Inter att fortsätta vara en storklubb och jag tror att det kan bli intressant att arbeta bakom ett skrivbord. President? Nej, jag kan inte aspirera på den titeln än på ett tag. Men jag kommer att försöka göra mitt bästa precis som jag alltid gjort på planen.”

Kaptenen analyserade sedan den nuvarande situationen för Inter:

“Efter trippelåret har mycket förändrats, många spelare har lämnat, laget har förnyats och lägger stor vikt på ungdomar. I denna övergångsfas kommer det att ta tid, men jag tror att Inter kommer att kunna kämpa för att stanna kvar i toppen för det ligger i klubbens DNA. Vi vill återgå till att vara huvudpersoner, vi har inte för avsikt att återuppleva en säsong som den förra året. Vi har revanschlust.”

Kaptenen berättade sedan vilka spelare, av dem han spelat med, han har som topp tre:

“På första plats är det Ronaldo, eftersom han upplevde sin bästa tid hos oss. Därefter säger jag Roberto Baggio eftersom vi alla vet vad han varit för såväl den italienska som världsfotbollen. Slutligen placerar jag Ibrahimovic på tredje plats med tanke på hans extraordinära egenskaper som anfallare.”

När det gäller tränare råder det inga tvivel:

“Alla jag har haft har varit bra, men om jag måste välja blir det utan tvekan José Mourinho, inte för att vi vann allt med honom utan för att han fick mig att upptäcka ett annat sätt att arbeta. Han fick oss att tro att vi var de starkaste och det var vi.”

Zanetti pratade även om incidenten med Roy Hodgson i UEFA-Cupfinalen mot Schalke 04:

“Det har gått lång tid sedan dess men jag tror att den händelsen gjorde mig mognare. När man gör misstag är det viktigt att erkänna det, det hjälper dig att utvecklas.”

Om sin landsman Lionel Messi:

“Jag är ofta med honom, jag är inte överraskad av det han gör. Jag är glad för hans skull, han har visat att han är bäst i världen i flera år, inte bara för det han gör på fotbollsplanen utan även för vad han innebär för världsfotbollen för med honom har publiken roligare. Jag tror att han kommer fortsätta spela i många år eftersom han fortfarande är ung. Han har en lång karriär framför sig. Jag är glad att han är argentinare.”

Messi är visserligen en landsman men kaptenen erkänner också att:

“Han är en av de spelare som fått mig att lida mest, det skäms jag inte för att erkänna. Därefter finns även Ronaldo, Zidane och Kakà när han var som bäst. De är alla spelare som kan avgöra matcher med det lilla extra.”

Källa: fcinternews.it