Under gårdagskvällen intervjuades huvudpersonen Javier Zanetti av Sky Sport 24 och Inters kapten inledde med att berätta om anledningen till festligheterna:

“Detta är en fest med många vänner, nu har den här stiftelsen funnits en längre tid. Vi har mer än tusen barn i vårt land och vi fortsätter eftersom vi tycker att det är en bra sak att göra. Jag uppskattar verkligen detta, jag måste för evigt tacka det italienska folket som har hjälpt mig och de här barnen i Argentina. Vi försöker göra det bästa för dem som har behov. Min son Thomas? Jag vet inte om han kommer att bli fotbollsspelare, han har en tofs så vi får se (skrattar).”

Om de uteblivna segrarna på hemmaplan:

“Igår kom en viktig seger, nu hoppas vi vinna även på hemmaplan för vi behöver kontinuitet. Detta är dock en del av vår resa, vi är ett lag fullt av nya spelare. Det behövs tid för att hitta den rätta balansen.”

Om framtiden, på planen och i ledningen:

“Ärligt talat, jag vet fortfarande inte. Jag hoppas avsluta den här säsongen på bästa sätt genom att vinna något betydelsefullt. Sedan kommer jag att sätta mig vid bordet tillsammans med familjen Moratti och min egen och bestämma vad jag ska göra i framtiden. Nu mår jag bra och känner att jag är användbar för Inter, vi får se vad som kommer att hända. Om det kan vara sista säsongen? Jag vet inte, det får vi se i slutet av säsongen.”

Samtidigt har Milan tagit farväl till många av deras äldre spelare:

“När jag såg dessa saker började jag tänka och insåg att jag befinner mig i de sista stunderna av min karriär. Men för att vara ärlig så trivs jag bra när jag är på planen och med mina lagkamrater. Jag vet att mitt avsked kan komma över en natt och när den stunden kommer ska jag försöka vara användbar även utanför planen.”

Gratulationer till Totti som fyllde år:

“Jag önskar honom många gratulationer eftersom han är en stor spelare och en vän. Jag önskar honom det bästa möjliga.”

Kaptenen pratade sedan om Scudetton:

“För en vecka sen fanns det bara skräp i Milano, nu är vi med igen. Juve och Napoli ligger välförtjänt i toppen men det är fortfarande mycket kvar av mästerskapet och vi vill vara en av utmanarna och kämpa in i det sista för någonting viktigt. Vi vill att Inter ska sluta så högt som möjligt i tabellen.”

Om det kommande derbyt:

“En match som alla derbyn: mycket känslor, viktigt. Det kommer inte att bli lätt med tanke på de perioder vi och Milan går igenom, men först fokuserar vi på Fiorentina sedan kommer vi att förbereda oss för derbyt på bästa sätt.”

Om söndagens argentinska motståndare i Fiorentina, Facundo Roncaglia:

“Jag känner honom väl, jag såg att han skulle förtjäna att vara i Europa. Som argentinare gillar jag att den som försvarar vår tröjas färger. Men när det gäller landslaget är det personliga val, bara han vet vad han vill göra.”

Källa: fcinternews.it, foto: fcinter1908.it