Stramaccioni:”Det här är ett toppmöte”

September 29, 2012 16:26
( )

Hur tar ni er an den här intensiva veckan? Med vilken inställning? Kommer ni behöva vila spelare?

“Hemligheten är att ta en match i taget. I det här fallet, i en sån här vecka, måste vi tänka en match i taget. Morgondagens match är den enda som vi kan vi ska ha i huvudet eftersom att vi möter ett lag som är i väldigt bra form och som spelar väldigt bra fotboll. Om de hade haft lite tur hade de legat högre upp.”

Är du imponerad av Fiorentina?

“Tabellen visar det som syns på planen. Viola har spelare med fina karaktärsdrag och kvaliteter, de är väldigt bra med boll också. De är på uppgång, utöver att de är väldigt motiverade. Vincenzo(Montella) är min vän utanför planen. Jag tvekade inte alls på att han skulle göra bra ifrån sig. Jag har pratat med han och sa till honom att han gör precis det som jag väntade mig.”

Hur mycket räknas resultatet imorgon?

“Det är rätt att vi vill ha resultatet. Men vi vill också utveckla vårt lag och vårt spel i en tillväxt. Vi jobbar mycket och vi har hittat en uppställning som tillåter spelarna att uttrycka sig på bästa sätt. Den enda viljan vi har är att jobba mycket och sträva mot perfektionism. Bara i matchen mot Chievo växte vi. Vi hade problem i början.”

Överraskar Cassano dig?

“Jag gillar att komma med bedömningar i slutet. Han gör väldigt bra ifrån sig och han ger sitt till gruppen. Jag tror mycket på den här gruppen och i de här momenten så visar en tränare förtroende till sina spelare. Det här gäller även Sneijder och Palacio. Jag är ledsen för Wes skada eftersom att det var en ganska ful tackling som orsakade edn. De spelarna vi har är dock redo att ersätta honom.”

Dina tankar om Jovetic?

“Inter kommer gå in på planen för att vinna. Att byta system eller inställning för en motståndare är inte rätt. Jag tror på mina försvarare, jag respekterar Jovetic och Fiorentina men de kommer möta ett Inter som kommer göra det svårt för dom och som är redo att vinna.”

Vad siktar Inter respektive Fiorentina på?

“Vi jobbar för att återvända till de högsta placeringarna i ligan, där Inter förtjänar att vara. Jag vet inte vad Fiorentina siktar på. Mitt mål är att växa match efter match, tillsammans med resultaten. Morgondagens match är en toppmatch. Det visar statistiken.”

Kan Alvarez användas som central mittfältare?

“Han kan spela där ja. Han har rätt egenskaper och han känner sig trygg i rollen. Han har spelat där i landslaget. Det handlar bara om att hitta rätt stund och tid för att spela in honom där.”

Hur mår de skadade spelarna?

“Palacio kommer inte följa med till Azerbaijan. Jag vet inte när Sneijder kommer tillbaka, om han kommer tillbaka till Derbyt blir jag glad, men just nu är det bara en önskning. Om doktorerna gör ett mirakel, kanske det är möjligt..”

Källa: Fcinternews.it

Editorial Staff
By Editorial Staff