Kharja: “Jag var Interista redan tidigare och efter att ha spelat för klubben känner jag ett band till miljön”

September 30, 2012 17:00
( )

Houssine Kharja trivs i Quatar: “Jag trodde ligan skulle vara lättare men i stället har den varit konkurrenskraftig och gillar den desto mer.” Den tidigare mittfältaren som bland annat spelat för Inter och Fiorentina men som nu spelar för Arabya Sport Club intervjuades av tuttomercatoweb.com inför hans tidigare klubbars möte i kväll:

Vilka hejar du på?

“Inter, utan tvekan.”

Så bestämt?

“Jag var interista redan tidigare och efter att ha spelat för klubben känner jag ett band till miljön. Till Fiorentina känner jag mindre så. Jag hoppas att Inter vinner.”

Fiorentina har ändrat mycket sedan förra säsongen.

“Det var de tvungna till och nu spelar de bra. Jag såg matchen mot Juventus, som dock inte verkade vara i form enligt mig, det var inte Juventus när de är som bäst. Om inte Jovetic får ut sitt bästa får Fiorentina problem, de har svårt att göra mål. Jag såg även Fiorentinas match mot Parma.”

Hur kommer det sig att du följer Viola så mycket?

“Jag kan se den italienska ligan då och då eftersom jag är expertkommentator och kommenterar en del matcher i början av veckorna.”

Du har sett Inter också, antar jag?

“På bortaplan finns det inte mycket att säga: det är ett kompakt lag som vet hur man spelar och gör mål. På hemmaplan har man det svårt och jag vet inte varför. Jag såg matchen mot Siena och då hade man mycket otur. Men det är ett av de bästa lagen i ligan.”

Du kom till Inter samtidigt som Pazzini som nu gått till Milan.

“När han kom drog han nytta av att Milito gick igenom en tung period, sedan fick han mindre utrymme. Med Gasperini tappade han självförtroendet eftersom han fick mindre speltid, han har behov av att spela. Jag gillar Giampaolo, han är en av de bästa anfallarna i den italienska ligan. Jag hoppas att han gör bra ifrån sig i Milan.”

Källa: fcinternews.it

Olof Svensson
By Olof Svensson