Andrea Stramaccioni var förstås väldigt nöjd efter att ha bärgat den 2:a raka segern i Serie A där han även lyckades besegra sin yngre tränarkollega Vincenzo Montella i kvällens drabbning på San Siro. Kort efter slutsignalen intervjuades han av italienska Sky Sport 24: “Vi spelade med rätt inställning och rätt nivå av aggressivitet som man ska ha i den här typen av matcher. Trion längst fram spelade mycket bra, skapade väldigt mycket chanser, och i en sådan här match är det väldigt viktigt att ta till vara på de chanser du skapar eftersom det är meningslöst att riskera matchen genom att låta den vara så öppen. Jag saknar verkligen de förlorade 3 poängen mot Siena, inte de poäng vi tappade mot Roma, men det viktigaste är att vi drog lärdom av förlusterna. Detta var den första matchen där vi spelade som ett storlag, det är på den här vägen vi ska fortsätta jobba så att vi kan ta oss framåt. Vi var kompakta och solida mot det mest tekniskt skickliga laget just nu i Italien, vi lämnade få ytor och med tanke på de problem vi haft så är detta väldigt viktigt. Wesley Sneijder? Han är varken en renodlad mittfältare eller en släpande anfallare, hursomhelst så föredrar jag att prata om de spelare jag har till förfogande. Jag gillar att prata om matchsituationer, därför föredrar jag att prata om de spelarna som var på plats ikväll, annars kan jag stå här och prata om Chivu….[skrattar reds anm.]. Rotation? När du har så många olika vapen i ditt arsenal måste du ge en identitet till ditt lag, dvs 3 backar, 5 mittfältare 2 anfallare. Med Coutinho och Guarin såg Inter bättre ut på plan och jag måste se till den fysiska aspekten då vi har en match i veckan i Azerbajdzjan samt även derbyt på söndag. Du måste även vara väldigt bra på att läsa spelet när du spelar, Cambiasso och Juan bytte position väldigt bra förutom när vi släppte in målet. Cassano och Milito pressade tillbaka deras mittbackar, vi lyckades även sätta denna detalj. Montella gör ett fantastiskt jobb men ikväll förtjänade vi segern” slår Stramaccioni fast.

Till Premium calcio fortsatte den gode Stramacioni att diskutera det som föranledde det insläppta målet: “Vi har jobbat hårt på att förbereda vårt försvarsspel in i minsta detalj, det blev ett missförstånd och Romulo blev fri och gjorde mål. Samuel position vid målet var alldeles för lågt jämfört med var Zanetti befann sig. Vi gjorde ett misstag en gång och släppte in ett mål. Däremot spelar Fiorentina en mycket fin fotboll, jag har sett deras matcher, mot Juventus hade dom kontroll, de skapade mycket och det är en merit, detta var verkligen det första eldprovet mot ett stort lag. Men vi måste fortsätta jobba väldigt mycket, även om detta är en mycket fin signal om hur det går. Coutinho från start? Jag förvånade även mitt team. Jag tar alltid fullt ansvar för de val jag gör. Jag ser ett mycket solid lag, givetvis har vi mycket kvar att jobba på för att växa, så vi har fötterna på jorden. Coutinho var själv förvånad över mitt val, jag ville ha honom från start för jag ville ha honom i en-mot-en situationer mot Pizzaro som han kunde vinna och tvinga honom i knäna på Borja Valero och Romulo. Och det gjorde han som en riktigt stor spelare.  Inter favoriter i derbyt? Nej nej, jag ser ett Milan som är på uppgång, den som är favorit drabbas alltid av otur….[skrattar reds. anm.] Allvarligt talat, tänk er hur tabellen sett ut om vi hade vunnit mot Siena, så vi håller en låg profil. Samuel? han misslyckades inte med en enda tackling. Men även Cassano och Milito var mycket bra då de pressade Rancoglia och Tomovic, mycket bra gjort. Det är lite synd att vi missade alla de chanserna, vi hade chanserna för att stänga matchen.”

Kort därefter intervjuades han av statliga RAIs vecko magasin Domenica Sportiva där han diskuterade den taktiska bakgrunden till dagens 3-4-2-1 uppställning: “Vi studerade Fiorentinas egenskaper mycket noga, speciellt efter matchen mot Juve. Vi behövde ha två intelligenta mittfältare och en atypisk trident för att oroa Fiorentina. Alla spelare är delaktiga i projektet. Coutinho spelade riktigt bra, för mig var han den taktiska nyckeln i matchen. Det var en mycket viktig seger men vi måste fortsätta att jobba på och bli bättre. Jag ser framsteg efter matchen i Verona, synd att vi förlorade mot Siena. Men jag tror att denna taktiska disposition är dne bästa lösningen. Sedan har jag många spelare med olika egenskaper som är mycket användbara. Jag har sett ett Inter som gjorde en riktigt bra match där man tryckte ner Fiorentina. Vi gjorde bara ett misstag vid Romulos mål. Coutinhos roll på plan? Han spelade som trequartista redan i Split. Han passar in naturligt i alla 3 anfallspositionerna, han är en fundamental resurs. Vi får inte glömma att han är 92:a. Tillsammans med honom, Ranocchia och Juan tänker vi bygga upp något mycket stort och viktigt. Cassano? Han sa till mig att senaste gången han spelade en hel match var i Bari [skrattar reds. anm.]. Han spelade riktigt bra även när vi inte hade bollen då han pressade Roncaglia. Han håller på att betalar tillbakaordentligt för det förtroende jag har visat honom. Chivu? Vi byter inte uppställning för en spelares skull. Vi har ändrat lite hur försvarare och mittfältare jobbar på plan. Chivu blir glad av att spela i en 3-backslinje eftersom han spelar mellan 2 mittbackar. Jag är ledsen att han är borta pga av skada” avslutar den unge romaren intervjun.