Efter en inledning där Inter mest fick jaga boll och hade svårt att ta sig in i matchen kom laget igång på riktigt. Från 20e minuten och framåt var det lätt att ta en nostlagitripp till Mourinhos tid i Inter. Det var ett lag som krigade sönder sig för varandra och där backlinjen kändes extremt stabil, med ett enda undantag som vi kommer till senare.

Ranocchia fick halvlekens första chans för Inter när Cambiasso slog en hörna, han missade nicken precis och borde helt ärligt nog ha satt dit den. Just Cambiasso och Ranocchia är spelare som många ville ha ut inför den här säsongen efter förra säsongen som de båda hade stora problem i. Nu är de tillbaka på en nivå som många inte en kunde drömma om att se dem i. Ranocchia tog en veckas semester istället för tre och var sedan tillbaka i full träning, fast medveten om att det var vad som behövdes för att han skulle komma tillbaka som den försvarare han en gång i tiden var. Cambiasso började säsongen med en mage som hängde utanför tshirten, men han gav sitt och gjorde mål direkt på försäsongen. Nu dirigerar han försvar, mittfält och anfall.

Minut 27, Esteban Cambiasso slår en frispark. Andrea Ranocchia dyker upp på bortre stolpen och nickar ur öerhört svår vinkel in ledningsmålet för Inter. Inga stolpar kunde hindra honom den här gången. Efter målet sliter Gargano sönder sig på mittfältet. Gaby Mudingayi krigar för att ta bort Diamanti ur matchen. Yuto Nagatomo springer upp och ned för sin kant och är perfekt i sin nya roll. Inter fungerar, Inter krigar, Inter gör mål och Inter visar karaktär.

Rodrigo Palacio ska sedan visa sig från sin bästa sida, serverad i en kontring tar han sig förbi sin första medspelare och när alla tror att han ska dribbla förbi en till spelare passar han mot bortre stolpen, Diego Milito har helt öppet mål och gör inga misstag. 0-2 Inter. Milito som gör sin 100e Serie A match för Inter och får fira på det sätt han vet bäst, genom att göra mål.

I inledningen skrev jag om ett undantag i stabiliteten defensivt. Det handlar om defensiva fasta situationer. Diamantis vänsterfot är en av ligans känsligaste, vid allt för många tillfällen fick Diamanti och hans lagkamrater sikta in inlägg som kunde skaka Inter. Så kom också Bolognas mål till efter att Cherubin fick nicka in ett inlägg från Diamanti där Handanovic kommer på mellanhand.

Inter visar dock styrka, karaktär, vilja och klass när de några minuter efter sätter 1-3. Palacio håller i boll, serverar Milito i djupled som håller i bollen tills Palacio kommer in i boxen, Palacio sätter en passning på ett tillslag till den återuppstådda Cucho Cambiasso som iskallt chippar in  målet som ger Inter vinsten. Cambiasso kommer sedan i ett till läge efter en fantastiskt fin aktion av Nagatomo, Cuchos avslut går tyvärr över.

Inter håller sedan ut och vinner matchen. Det man kan ta med sig är inställningen, vinsten och målen. Vi kan ta med oss att vi har sju raka segrar i alla turneringar och att vi har vunnit åtta segrar på bortaplan den här säsongen. På onsdag möter vi Sampdoria, på lördag tar vi oss an våra värsta antagonister Juventus på bortaplan. Det här är en vecka som kan avgöra stora delar av hur säsongen ser ut, men vad som än händer så har vi all anledning att vara entusiastiska. Framåt Moratti, framåt Stramaccioni, framåt Branca, framåt parkeringsvakten på Appiano Gentile och alla blåsvarta i världen.