En match mot ett av de mer hedervärda lagen i Serie A. Ett Inter som kliver ut på planen med pressen på sig att verkligen hänga med Juventus i toppen och minska avståndet till enbart en ynka poäng.

Man kan inte säga mycket annat än att Parma är ett välspelande lag oavsett vad alla tror. Ett samspelt lag som alltid kan bjuda upp mot vilket motstånd som helst. Ingen kan glömma hur de slet sönder Roma genom ett kollektivt lagarbete som tog det bästa ur huvudstadslaget. Detta blandat med ett gäng underskattade kvalitetsspelare såsom Amauri som är ett ständigt hot straffområdet och Gabriel Paletta som flera gånger bevisat sin klass, framförallt mot Inter.

Jag är däremot imponerad av Inters energi, det är ett helt annat lag som kommer till spel än det laget vi såg mot till exempel Atalanta. Det enda som saknas för att vi återigen ska bli det Inter som tryckte in tre mål på Juventus är skärpan och fingerspetskänslan. Detta bevisar att vi faktiskt är i behov av den spelregissören som vi så länge efterlyst. När Fredy Guarin får föra boll uppåt i planen och tvingas slå femtiometerspassningar så blir det inte bra. Det är inte hans rätta element och har inte införskaffats av de skälet heller. Det är därför elakt att kritisera honom på de punkterna likväl.
Däremot kan jag inte undgå att rikta kritik mot Ricky Alvarez som inte lever upp till standarden som jag förväntar mig av honom. Det hade varit okey att Alvarez spelat som han gör om han varit nitton år gammal, men så är inte fallet. Alvarez är tjugofyra och tiden för att göra pojklagsfel är sedan länge förbi. Inte för att jag tycker att han gör mycket fel, men han gör dock ingen nytta heller tyvärr. Han känns som svennebanan-valet att satsa på mellanmjölk istället för att gå på en starkare offensiv i Coutinho eller en starkare defensiv i Gargano. Lufta en yngre spelare? Alfred Duncan? Hur som helst, jag vill inte såga Alvarez vid fotknölarna för jag tycker att han kan göra bra insatser, men idag var det ingen sådan dag för honom. Men för att summera så var det en ganska stabil första halvlek av Inter.

I halvtid verkade dock Claudio Ranieri ha tagit över Inter igen och skeppet sjönk som en sten och precis allt gick fel. Jag skulle personligen säga att detta var Inters sämsta halvlek så här långt i år. Inte en passning rätt från någon. Milito och Palacio gjorde inte någonting alls att överhuvudtaget skriva om. Guarin var den enda som hade boll och fick ingen hjälp alls. Skamligt och pinsamt att se. Jag är sjukt förbannad just nu.

Ska vi ta det sedvanliga domargnället? Gobbi borde ha haft ett rött efter att han rev ner Palacio. Det var, i mina ögon, en tydlig frilägesutvisning. Detta tar däremot inte bort att Inter spelar gräsligt dåligt och jag väntar tålmodigt på Stramaccionis förklaring och om han ska behålla förtroendet så bör den vara riktigt bra.