• Goalkeeper
  • Defense
  • Midfield
  • Attack
  • Stramaccioni

Samuel gargano

Det är alltid en speciell känsla när det vankas Derby D’Italia. Den alldagliga rivaliteten mellan Inter och Juventus sätts på prov till det yttersta. Inte lär det bli lugnare efter det här mötet. Det känns inte kul att behöva klaga på domare, men jag har svårt att låta bli att kritisera Rizzoli. Juventus må spela som det bättre laget, varför ska man då behöva fjorton spelare? Jag kan inte säga att Inter spelade dåligt. Det var ingen uppläxning och inte samma grinta i Interspelarna som man visade mot Tottenham, vilket jag tycker är dåligt. Om det är någon match som gäller där man har allt att vinna så var det definitivt den här matchen.

Om man ska ta och kritisera domarteamet så bör det göras rätt. Första halvlek var inte så illa, mer än att man missade en straff åt båda hållen. En hands på Leandro Bonocci och en hands på Javier Zanetti. Det var dåliga domarinsatser, men det var i alla fall dåligt åt båda hållen. Juventus blev avvinkade för offside gång på gång, till och med en gång när det inte var offside! Jag säger som en vis man; Det var väl något strul med frakten av guldklockan som Juventus köpt till linjedomaren.
I andra halvlek verkade dock guldklockan ha kommit fram och domarna tappade kontroll på matchen när Juventus var fula med filmningar, spelförstörelse och maskning, ändå landade de gula korten på Interspelare. Vad nytt under solen?

Bäst på planen i Inter var utan snack Mateo Kovacic som fortsätter att imponera med sitt mogna spel, svårt att tro att han är 18 år gammal ibland. Hyllningar också till Rodrigo Palacio som måste vara en av de säkrare avslutarna i Serie A. Bollen som ligger så mjukt i Gianluigi Buffons högra hörn är inget annat än fotbollsporr!
Om man dock ska kritisera någon spelare så har jag tre stycken att lyfta fram i Inter (och elva i Juventus). Christian Chivu, för guds skull, hela bollen måste vara utanför linjen, en proffsig försvarare tar det säkra för det osäkra och sparkar bort det inlägget efter marken istället för att stå och vinka. Cassano, som verkligen inte kom in i matchen som han brukar och hans attityd är skadlig för framförallt honom själv. Där kommer även lite kritik mot Zanetti som gör en bra match, men måste bli bättre på att gå emellan och dra bort arga killar som Cassano och Gargano från domaren när de står och skriker. Vi ska vara tacksamma att det inte haglade gula och röda kort.

Sist men inte minst. Cambiassos tackling som klöv varenda atom i Atommyrans smalben. Jag är inte den som hyllar sådana brutala påhopp, men… Låt oss säga ”men”.