Mazzarri after Cagliari: “We have to be more cynical in front of goal”Mazzarri efter Cagliari: “Vi måste bli mer cyniska framför mål”

September 29, 2013 18:58
( )

mazzarri

Despite the draw, Walter Mazzarri deviates from the immediate disappointment and congratulated the boys after the game he told Radio Uno Rai directly after the final whistle: “I like this Inter, it was a good game, even though we made some mistakes. In the first half we could have scored three or four goals, but the ball didn’t want to go into the back of the net. Cagliari is still a good team and we made no mistakes until the goal. ”

Mazzarri also added: “We always try to win and today we deserved the win, considering how we played. My changes resulted in a goal and we almost managed to score a second goal in the end, today’s game was a lot of back and forth and Cagliari makes it difficult for any team. Mateo Kovacic is beginning to understand his role and he does it very well, but it was a shame that the pitch was waterlogged, which didn’t let us reach our full potential but I saw a team that played well even though we had little time to recover to this game.”

“The lads started well despite the fact the pitch was heavy and that occasionally made playing difficult, but we knitted some nice moves together, and it’s a shame as we deserved to take the lead in the first half. The lads played well and their keeper saved everything: perhaps we weren’t accurate enough and tried to be too cute at times, slipping before shooting first, then being halted by a puddle. We need to be meaner, more clinical, that’s what I’d say to the guys if I really had to say something. But I can’t complain,” said Walter Mazzarri as he spoke to Sky Italia after the match.

He was then asked to comment on Belfodil’s performance, as the forward started the game: “Belfodil did well until he got tired. The young guys need a bit of time to take off, that’s the difference between them and established stars.”

Mazzarri was then told about Vincenzo Montella’s comments regarding Inter and their coach: “Clearly he wants to show that he’s always calm, he didn’t feel good at the end of the match or he wasn’t: I said that Fiorentina can compete for the Scudetto. Unlike him, I didn’t say so before the match, I didn’t respond to him when he spoke about Inter, now he’s still at it and he’s talking without checking his facts, Inter have the third highest wage bill, not the second. Plus we should mention that Inter’s wage bill has been cut from 190 million to 80 million, and that other teams have gone past us. Mathematical facts aren’t opinions, they’re facts, but if he wants to talk about the business of other clubs’cal…”.mazzarri

Trots ett oavgjort resultat så avviker Walter Mazzarri från den omedelbara besvikelsen och gratulerade killarna när han intervjuades av Radio Uno Rai: “Jag gillar detta Inter, det var en bra match, trots att vi gör något misstag. Under första halvlek skulle vi ha kunnat göra tre till fyra mål men bollen ville inte in. Cagliari är fortfarande ett bra lag och vi gjorde inga misstag fram tills målet.”

Mazzarri tillade: “Vi försöker alltid att vinna och vi förtjänade segern idag med tanke på hur vi spelade. Mina byten resulterade i ett mål och vi nådde nästan fram till ett segermål i slutet, idag var det mycket fram och tillbaka, Cagliari gör det svårt för alla lag. Mateo Kovacic börjar förstå hans roll och han gör det väldigt bra, men det var synd att planen var vattensjuk vilket inte fick oss att få ut det bästa från vårt spel men jag såg ett lag som spelade bra även om vi fick lite tid att återhämta oss inför matchen.”

En liten kort stund senare intervjuades han av Sky Sport: “Killarna spelade bättre än vad jag trodde speciellt när jag såg den dåliga planen, det var ofta våra passningar stannade upp i pölarna, vi var verkligen värda en ledning redan i första halvlek och spelet skulle ha sätt annorlunda ut efter det, eftersom vi skapade väldigt mycket så var det synd att vi inte fick utdelning av det som mot Sassuolo fast här hade vi en målvakt som var i storform. Jag tycker att vi var lite tafatta framför målet men annars gjorde alla en bra match både de som har spelat mycket och de som har spelat lite mindre”.

Om ordkriget mot Montella om lön och matematiken: ”Kanske var han nervös istället för att vara lugn. Jag sa att Fiorentina kan vinna lo Scudetto och det nämnde jag efter matchen och inte som han gjorde med mig redan i presskonferensen innan match. Inter har de senaste två åren gått från 180 miljoner euro till 80 miljone euro samtidigt som det är många lag som har börjat öka sina löner så har vi gjort det motsatta och bör man ta med sig om man vill analysera allt med integritet. Han hade fel och då insisterar han likaså. Ingen har en orsak att vara emot Fiorentina, jag svarade inte i presskonferensen innan match men jag gratulerade efter. Idag har jag förklarat mer vad jag tycker.

Spelets kvalitet ökar för varje match. Kan Inter vinna en Scudetto? ”Kanske, så fort vi börjar tänka på Scudetto har vi misslyckats, det är logiken inte grunderna, det som räknas är hur vi spelar och att vi får kontinuiteten i både resultat och spel. Åtminstone så ska vi avsluta bättre än i fiol, det är bäst att tänka så”

Hur tyckte du Kovacic spelade? ”Kovacic och Guarin spelade bättre ute till höger, men en måste gå framåt. Jag ville sätta Guarin på vänstersidan eftersom jag ville ha Kovacic till höger. Det finns även Kuzmanovic som kan spela på höger. Vi söker yttrar men alla kan spela bra på högersidan”.

Palacio förändrade spelet, höll du på att ge upp? ”Även Belfodil gjorde det mycket bra, kvaliteten framför mål är en annan sak. Man måste ha det i sitt dna att sätta bollarna. Det är kanske för att vi har spelat mycket, väldigt mycket men sen skall man inte ta det som ett signum, unga killar tar det längre tid för”.

En nackdel, men ni har mycket boll centralt på mittfältet? ”Kanske men det vara väntat vi gjorde även en del bra saker centralt så mycket som de var tvungna att göra flera fouls”.

Christopher Hansson
By Christopher Hansson