Mazzarri after Livorno: “It’s one of those years”Mazzarri efter Livorno: “Det är en en sådan säsong”

March 31, 2014 23:25
( )

mazzarri2

Walter Mazzarri was interviewed by Sky Sport after having witnessed his team give away a two-goal cushion at the Stadio Armando Picchi against Livorno.

“Those who wathced the match understand that it’s one of those years, who should be understood in a certain way. Let’s talk about the good things, like for example the character that the boys showed until, maybe subconsciously, they thought the match was closed. Livorno were revitalized after they scored their first goal and we missed 2-3 clear chances when we were 2-1 up. This is football in Italy: if you make a mistake you end up paying for it.”

“Guarins performance? He just needs to play well, as he knows how to do. Mistakes like the one he made today happens, you can say that it was a bad day but because of a string of these bad days we have thrown away an incredible amount of important points. We have to grow in order to make an evaluation at the end of the season as well as growing next year.”

“I spend a lot of time speaking to the players in order to get them to understand certain things, maybe 24 hours isn’t enough, however, I speak with them from morning to night. There are players who manage to understand and who go forward taking aboard the advice I give them, then there are those who have their limitations either because of mental or characteristical reasons, who you need to work on. The mentality is everything, to pay attention is fundamental. The difference between those who are champions and those who want to be champions lies in the head.”

Then Mazzarri was asked why he substituted Hernanes: “He wasn’t too lucid, during 2-0 we needed to close the match, we came to their penalty area and then it looked as though we were playing Play Station. He played a lot and gave a lot, therefore the change were Alvarez got to play mezz’ala to the left was entirely correct. I made the switch because I was thinking of doing what was right, Guarin also did some good things. I was thinking about bringing Kovacic on but maybe he is better suited to play on the left side of the midfield.”

“Samuel should have fouled Emeghara? I think Samuel didn’t even get enough time to understand that they had a man back there, he ran out of time but I think he was influenced by the fact that he was shown a yellow card earlier and was afraid of being sent off but it looked like he even didn’t try to make contact with him. Guarin’s mistake? It’s like when you pass the ball between the legs of the goalkeeper, Guarin didn’t do it on purpose, these things happen” Mazzarri concludes.mazzarri2

Walter Mazzarri intervjuades av Sky Sport efter att ha bevittnat sitt lag tappa en tvåmålsledning på Stadio Armando Picchi mot Livorno.

“De som såg matchen förstår att det är ett sådant år, som ska tas på ett speciellt sätt. Låt oss ta de bra sakerna, som till exempel karaktären grabbarna visade fram till dess att man, kanske omedvetet, trodde att matchen var stängd. Livorno blev revitaliserade efter sin reducering och vi missade 2-3 heta chanser när det stod 2-1, fotbollen i Italien är sådan att begår du ett misstag så får du betala för det.”

“Guarins insats? Han måste bara spela bra, såsom han vet att han ska göra. Misstag som den han gjorde idag sker, man skulle kunna säga att det var en dålig dag, men på grund av många dåliga dagar har vi kastat bort helt otroligt många viktiga poäng. Vi måste växa för att göra en evaluering i slutet av säsongen.”

“Jag spenderar väldigt mycket tid på att föra en dialog med spelarna för att få dom att förstå vissa saker, kanske är det så att 24 timmar inte räcker, jag gör det från morgon till kväll. Det finns spelare som lyckas att förstå och som går framåt med de råd jag ger, sen finns det andra som har begränsade resurser antingen på grund av mentala eller karaktäristiska motiv, som man kan jobba på. Mentaliteten gör allt, att ha en viss uppmärksamhet är fundamentalt. Skillnaden mellan de som är mästare och de som vill bli mästare sitter i huvudet.”

Sedan fick Mazzarri svara på varför han bytte ut Hernanes: “Han var inte alltför lysande, vid 2-0 var vi tvungna att stänga matchen, vi kom fram till deras straffområde och då såg det ut som vi spelade Play Station. Han spelade hela tiden och förbrukade mycket av sin energi, därför var bytet där Alvarez fick spela mezz’ala till vänster helt rätt. Jag gjorde bytet då jag tänkte på att göra det som var rätt, Guarin gjorde dessutom en del bra saker. Jag tänkte på att ta in Kovacic men han kanske var bättre att ha till vänster på mittfältet.”

“Samuel borde ha fällt Emeghara? Jag tror att Samuel inte ens fick tillräckligt med tid för att förstå att de hade en man där bakom, han tappade tid men jag tror att han påverkades av det att han fick ett gult kort tidigare och var rädd för att bli utvisad men det såg ut som han inte ens försökte att få kontakt med honom. Guarins misstag? Det är som när man passar bollen mellan benen på målvakten, Guarin gjorde det inte med flit, det är sånt som kan ske” slår Mazzarri fast.

Nima Tavallaey Roodsari
By Nima Tavallaey Roodsari