Terzo Tempo: M-E-D-I-O-C-R-ETerzo Tempo: M-E-D-I-O-K-R-A

March 31, 2014 23:32
( 47 ) Comment

mazzarri

Another two points thrown away against a worse team and there are a few words to write a night like this. I’m just happy that I have a computer to write on and that it hasn’t been thrown from my balcony because such a thing would be possible a night like this. Beh, who am I kidding, everything is just as usual and after all the similar games this season I’ve learnt how to handle it to the point where my computer doesn’t risk being thrown out and my neighbours don’t risk getting computers thrown on them

Today’s performance was mediocre. Just like Inter is a mediocre team(not worse than Chievo, Catania, Livorno and so on) and Mazzarri is a mediocre coach. Be aware that mediocre doesn’t mean bad, Mazzarri has a CV talking for him and that he is a good coach can’t be discussed. The question is how good he is. At most, he is good. Not better, not worse, but the word mediocre suits him better and todays game shows why. Inter sends a starting eleven to the field where Ranocchia who was the best player last game is .. on the bench. In front of the defense, Kuzmanovic starts, no one knows what he has done to deserve his spot. The same goes for Ricky Alvarez who seems to be back in his normal conditions and not the player that we saw in the beginning of the season. Ricky was fresh in his last entrance against Udinese, but didn’t actually do anything, something that happened today as well before he was subbed against Ruben Botta. Why wasn’t he subbed before? Why was he subbed when Inter chased a goal?

Before asking more questions, Inter scored two easy goals were crosses towards Palacio and Icardi led to goals from Hernanes and Palacio. In the second half we miss some chance before Paulinho scores and we can start asking questions again.

Hernanes was subbed against Guarin when Inter was in the lead with one goal. First of all why weren’t Kuzmanovic or Alvarez subbed? Second of all, and I don’t care about the mistake that Guarin made, why was Guarin who was bad in the last game come on instead of Taider or Kovacic? Inter owned the ball and things went slow. Taider who always gives a 100% and dares to tackle(something that Kuzmanovic doesn’t) and also knows how to score and assist(look at him in the national team) could do well. Kovacic? You know his qualities, and I don’t even want to enter the discussion. What I want to say is that if Mazzarri had treaten every player like Kovacic, we would’ve been playing with our primavera today instead of those who were on the pitch today.

Mediocre choices by Mazzarri and his limits as coach are showing more and more. The game that has been read by every team in the league since last november was played in this match as well and in the end Inter were punished. Kovacic might not be finished defensively(of course not he is 19 years old). But his qualities would’ve fitted in on the field against Livorno today. A Livorno that mostly consists players who have been loaned out from Inter, and that somehow has to mean that Kovacic who was good enough to stay at Inter is better than his opponents or have I missed anything.

Zanetti coming on for Jonathan was another loss, not because Jonathan had a brilliant match and that Zanetti is a bad player. Not that, but the signal Mazzarri sends with the substitution is something like: “NOW LETS DEFEND!” And when we instead let a goal in it will be hard for the team to react and to attack. Botta comes on for Alvarez in the end, and here Milito could’ve came on for a central defender but that’s another question and to be fair Alvarez was shite.

These are questions that have to be asked for Mazzarri. To his defense, the players at his disposal are mediocre, but he was brought in to make the most out of them. He has a 3 million euro a season wage and has no solutions, the fact that Inter before this game had scored 13 goals in ten games 2014 proves it. Dropping a 0-2 lead against Livorno says it all. Mazzarri likes balance, but Inter doesn’t have balance. Mazzarri likes players who run, then I hope he is happy with Ricky and Kuzmanovic instead of Cassano. Mazzarri needs to find solutions, he needs to be that strong man that Inter have been missing and he needs to be more than mediocre. He needs to dare giving Kovacic the chance to fail, learn, and perform. He needs to dare to give Kovacic a chance to play KOVACIC’S game and not Mazzarri’s game. He needs to give Taider the chance to run, fight and hunt. He needs to dare to put others than the youngsters who don’t perform on the bench. He needs to dare to make offensive substitutions even if we are leading and without playing with a defensive midfielder like Kuzmanovic against Livorno.

Whatever we do, we are dropping points even though we aren’t using the offensive potential that this team has. Inter is a mediocre team, where the player with the most qualities is stuck on the bench and that my friends is thanks to a mediocre coach.

The good: It can’t be worse. Eh, sorry for a bad april fools joke.

The bad: Mazzarri is the best coach available, and Inter will only suffer if they kick him. IF a great coach doesn’t come and those are very few.mazzarri

Ytterligare två bortkastade poäng mot ett sämre fotbollslag och det finns få ord kvar att skriva en kväll som den här. Det enda jag är nöjd med är att jag faktiskt har en dator att skriva på och att den inte har kastats ur från balkongen för det här var en kväll då något sådant hade kunnat hända. Vem försöker jag lura, allt är som vanligt och jag har lyckats tygla aggressionerna och ilskan till den nivå att min dator och min granne inte riskerar någonting.

Dagens insats var medioker. Precis som Inter är ett mediokert lag((men inte sämre än Chievo, Catania, Livorno, listan kan göras lång) och Mazzarri är en medioker tränare. Obs, medioker betyder inte dålig, Mazzarri har ett CV som talar för sig, att han är en duktig tränare går inte att diskutera, men frågan är egentligen hur bra han är. På sin höjd är han bra, men ordet medioker passar honom bättre och anledningarna finns alla i dagens match. Inter skickar ut en startelva där en Ranocchia som var bäst på planen senast, bänkas. Framför försvaret startar Kuzmanovic, vad han gjort för att förtjäna startplatsen vet ingen. Samma gäller Ricky Alvarez som verkar vara tillbaka till sin tidigare version och inte den vi såg i början av säsongen. Ricky var pigg i sitt senaste inhopp men uträttade ingenting, något som hände idag också innan han för sent byttes ut mot Ruben Botta. Varför byttes inte Ricky ut tidigare. Varför byts han ut när vi jagar mål?

Innan vi fortsätter till frågorna så gör Inter två enkla mål där Palacio, Icardi och inlägg mot de här två föranleder mål. I andra halvlek missar vi någon chans innan Paulinho reducerar och där kan vi återigen börja ställa frågor igen.

Hernanes byttes ut mot Guarin idag när Inter bara ledde med ett mål, varför byttes inte Kuzmanovic eller Alvarez ut? Varför kom en Guarin(bortse frå som var dålig senast in och inte Taider eller Kovacic? Inter ägde boll, det gick långsamt och matchbilden gynnade båda spelarna. Taider som alltid ger 100%, tacklas(något Kuzmanovic inte vågar göra) och kan bidra med offensiv spets(se i landslaget) kunde gjort nytta. Kovacic? Jag tänker knappt gå in på det, det enda jag vill nämna är att om Mazzarri hade behandlat alla spelare som han behandlat Kovacic hade vi spelat med primaveran nu istället för de som idag ställde sig på planen.

Mediokra val av Mazzarri och allt mer visar hans begränsningar som tränare sig. Spelet som lästs sönder av hela ligan sedan november fortsatte och det straffade sig. Kovacic må inte vara färdig defensivt, men hans kvaliteter hade helt klart passat på planen mot dagens Livorno. Ett Livorno som till stor del består av spelare som lämnat Inter, det måste väl någonstans betyda att Kovacic som var bra nog för att stanna i Inter är bättre än sina motståndare, eller har jag missat något?

Zanetti mot Jonathan också en förlust i sig. Anledningen är inte att Jonathan hade en briljant match trots sin assist, anledningen är signalen det spelar. Typ: “Nu jävlar försvarar vi.” När sedan Inter tappar sin ledning, hur är det då tänkt att laget ska reagera och anfalla. Mazzarri gör ett alibibyte när Botta ersätter Alvarez. Här kan man fråga sig varför inte exempelvis Milito kom in istället för en mittback, men det är en annan fråga och Alvarez var bedrövlig.

Det är här frågorna måste ställas till Mazzarri, en tränare som sitter på en lön värd 3 miljoner euro och som verkar ha slut på idéer. För det är helt rätt att hans lag saknar kvalitet, men en tränare med Mazzarris erfarenhet och lön måste kunna bättre än att fram till dagens match ha gjort 13 mål på tio matcher 2014. Han måste ha en lösning och ett nytt sätt att hantera saker och han måste våga riskera något. Han måste våga ge Kovacic att göra misstag, lära sig och få spela. Han måste ge Kovacic en chans att spela sitt spel och inte Mazzarris stenåldersspel. Han måste våga ge Taider en chans att springa, kapas och slita. Han måste våga bänka de äldre spelare som inte presterar. Han måste våga göra offensiva byten även om vi leder och ställa upp utan Kuzmanovic mot Livorno.

För hur man än vrider och vänder på det, förlorar vi poäng trots att vi inte vågar ställa upp med den offensiva potential laget har. Inter är ett mediokert lag, där spelaren med mest klass sitter fastankrad på bänken. Det mina vänner, på grund av en medioker tränare

Det (mest) negativa: Mazzarri är den bästa tränare som finns tillgänglig och Inter kommer troligen enbart förlorar på att sparka honom.

Det bästa: Det kan inte bli sämre. Ok sorry för ett dåligt första aprilskämt.

 • lestat

  Well I was waiting for that interd1sia shit to comment all of this time. Hey YOU down there, you speak NONSENSE like drunken master you silly.
  Why was Hernanes subbed bla bla bla, well, state your mind! you’re saying that Guaro is a loser, Hernanes arent fit enough, Alvarez is the same etc then who should play? Dont tell me it is Kovacic because i remembered youre agree with the coach about Kovacic. You can just talk nonsense dude.
  Here is why Mazzarri is stupid, pulling Hernanes out means there is no good enough creative player anymore on the field, who then? Alvarez? No he is not the man, plus you agreed saying he is suck. Then Guarin? worse, he is a horse not a thinker, and you’re the one blaming him the most here, so who? My choice is Kovacic, but you cant choose him because youre on Mazzarri side. Who then? Taider? Well Kuz-Taider means all defensive style. So you’re saying that it was right? A full of confusing choices from YOUR lovely coach?
  We wouldnt score goals of we are mediocre bla bla bla, well its “just” livorno dude, not munich or else, scoring goals won’t be that hard, but again if you can’t win against mediocre teams then arent you on the same level with them? LOLLLLL youre just as cocky as your dearest coach underestimating opponents while praising your team (coach i mean) like a God.
  “This is the most out of them” very funny, because this sucks team like you said are doing just fine at the top 4 at first half of the season, almost the same story like Stramas last season, but Strama is losing almost half of the team and having very bad transfer so it can be acceptable. But Mazzarri? No serious injury problems on his team and the transfers he ask for are coming, so whats the problem? Others are easily reading Inter tactics perhaps? Wings and crosses until you die? LOLLL
  No wonder why you love Mazzarri so much, because you both are the same. Now, do you think that a coach is like God? All he does is always right and mistakes going to the players? Because if you didnt know, Mazzari is like that, never admitted that he has doing something wrong even once, and always blaming others but himself, and youre just like that too sucker!

  • interd1sia

   let me take a laugh first for what you said hahahahaha.
   and we literally take him out of breath in a game where we

   comfortably dominated and risking the next match? besides

   aside from his stupid pass, guarin was actually played pretty

   good. and what is that about all defensive style with taider?

   hahaha you’re a nuts. taider is a box to box type not a pure

   defensive player. if it was me, i would sub him with either

   guarin or taider. and was it mazzarri’s fault again that guarin made that shit pass?
   underestimating? isn’t you there that said “just” livorno? o

   yeah it won’t be that hard if we had the old milito or dzeko

   or mandzukic or any prolific striker.
   and where are we again? out of big 5? you can see the table

   don’t you? wow strama having very bad transfer? let me

   remember who he got back then. silvestre? anyone remember

   him? wasn’t strama himself wanted him? how about gargano? a

   uruguay national team wingback in the name of alvaro

   perreira? and wasn’t he personally named cassano? and i

   wouldn’t even mention about your dearest boyfriend kovacic.

   well then let’s look at who mazzarri wanted. isla? did he

   came here? how about his old boys such as inler, behrami,

   zuniga? do we got them all. o yeah i forgot mazzarri stated

   he wanted a good wingback and then bam he got this superb

   player in the name of wallace. he wanted a good ready striker

   and we ended up with belfodil. the only player he recommend

   himself was rolando and we all know how good he is now. transfers he ask for are coming, hahaha let me laugh at that. easily reading the tactics? so they can read our tactics but then again we still got these loads of chances? wow i never thought that we are that great. even with tactics that was easily red we can still create chances and score goals. wow that was just wow.
   hey wasn’t i already asked you this question before on other news thread. please name me a coach who always blame himself even though it was the players who didn’t deliver what was asked of them? please answer that would you?

 • Jerry

  d’accordo sull’articolo

  il grande problema è che abbiamo un nuovo proprietario con lo staff della vecchia proprietà

  quando avremo chiarezza di idee e gli uomini giusti, in questa serie A con 4/5 acquisti saremmo di nuovo ai vertici

  p.s.

  Fassone servo della juventus fuori dall’Inter!!!!

 • HP

  I think Europe is out of reach now. We have just one more “easy” game. After Bologna, we have to face strong teams, and I doubt we are going to get many points.
  – Sampdoria (did you guys see the intensity with which they played against Fiorentina),
  – Parma (a real good and motivated team)
  – Napoli ( Good protect us, please)
  – Milan (Horrible team with nothing to win or lose, but they would love to spoil our season)
  – Lazio (At this point, I expect inter w/o mathematical changes to get into Europe)
  – Chievo Verona (last game of the season, we probably win this one. Just so that they can say it was a good season and we have some good players)

  I am considering cancelling my DirectTV subscription and save myself $90/month and a lot of pain, and anger

 • Ehsan

  “He needs to dare to give Kovacic a chance to play KOVACIC’S game and not Mazzarri’s game.” I liked it so much and the rest of it was not so bad, medicore!

 • kido

  i blame italian football and italian coaches specially, they have this old school theory,we 2 goals up lets sit back and wait, shiit ,even conte when it comes to europe same mancini,all we talk about is defend defend defend and defend,and last night kuz acting like he was controlling the game, i play football almost everyday i know wht he was trying to do all those back passes, he knew that bennassi was faster then him and would nick the ball, sow couldn’t move forward and when livorno attacked he would move away from where the real action happened, sow he wouldnt be blamed, look at cambiasso even at this age he goes in there like a lion.in midfield 2 things r important if u have someone like kuz who cant move forward then u need a henenes who can take on players or kova who got pace.

  • juan

   yep, he is passive in this inter. it feels like he just wants to retire to take money and talk his kids how he used to play in Inter. Kovacic is wonder. He just has to get confidence he will be one of the world’s best players in two years.

 • missstrama

  i just want mazzari sacked and strama is back

  • Oliver

   are you kidding me? strama needs more experience before he become inter coach again.

   • missstrama

    i know it. but do you think he has more tactics than mazzari? and really know how to maximize our young talent?

 • Axel

  Now everybody is hating Mazzarri for what he has done for a whole season. Only 49 points from 31 games. Yes indeed, he was not a right coach for us. He should’ve been sacked back in November. NOW, let’s evaluate the squad. In my opinion, we really need to do following (just my opinion) in summer:

  Castellazzi – Retirement
  Samuel – Retirement
  J.Zanetti – Director role
  Wallace – End of Loan
  Mudingayi – End of Loan
  Kuzmanovic – Sell
  Jonathan – Sell
  Handanovic – Sell
  Mariga – Sell
  Alvarez – Sell
  Botta – Sell
  Milito – Sell

  Bardi – Bring back
  Benassi – Bring back
  Di Gennaro – Bring back
  Longo – Bring Back

  Fernando – Buy
  Bonaventura – Buy
  Mandzukic – Buy

  Inter 2014/2015:

  GK: Bardi, Carrizo, Di Gennaro
  DF: Ranocchia, Vidic, Rolando, Juan, D’Ambrosio, Andreolli, Campagnaro, Nagatomo.
  MF: Hernanes, Bonaventura, Kovacic, Taider, Cambiasso, Fernando, Benassi, Guarin
  FW: Palacio, Mandzukic, Icardi, Longo

  FORZA INTER

  • Ehsan

   You are actually asking for selling or retiring the entire game and bring just 2 or 3 players? what are thinking with yourself? this is not good

   • Axel

    @ehsan: If you can count, just count the number of players in Inter squad. They are too many, too many useless players. They earn wages, but no contributions at all. Think before you write!

  • Ehsan

   *the entire team i meant

  • Sindre

   With Fernando signing a new contract we will not be spending 45m€ on him

  • Oliver

   LOL thats what i’m doing in FIFA

   • Ehsan

    LOL! yup but the kid was actually incapable of getting the things correctly and also blamed me to count correctly!

 • interd1sia

  i don’t care if you guys saying i’m licking mazzarri’s ass or whatever. this discussions wouldn’t even started if not for that idiotic pass from that mr.13. i’m so fucking hate him now. hopefully after world cup his price will grow and many offer will come for him.

  mediocre performance? we wouldn’t get a goal not even a chance if we had mediocre performance. mediocre finishing, yes. mediocre mistake, no, i would call it stupid mistake. mediocre coach? a mediocre coach wouldn’t get his hands to a coppa and take his team to a runners up place.

  first of all, why was hernanes subbed? why not? he wasn’t all that fit. he needs the rest. and why not kuz? why should we? he is the only defensive mid we had on the field. taking him off and letting another offensive minded one to take his place? are you nuts or what? on the other hand, i agree that ricky should have been subbed much more earlier. he was no where from the ricky that had a great form at the start of the season. i agree this one is mazzarri’s fault. even that no.13 player contribute more than ricky. and about this damn no.13. overall he had a decent to pretty good game. but that one pass is so darn stupid that wipes out everything he had done to that point.

  what the hell with let’s defend thing? we’re already in the lead. the last thing we wanted was getting too offensive and forgetting about the defense.

  this game shows how mediocre the players we had. make the most out of them? this is the most out of them. lack of concentration time and time again, the finishing that was so fucked up (i’m pointing at you icardi), and individual mistakes. this has happened since last year. we’re making tooooooo much individual mistakes. that is why a better players are needed.

  and since when a player playing his own game? since when this club build to accommodate one player? when was etoo played etoo’s game under mourinho? this team had the best defense since mourinho’s era and still we created chances after chances though there are no good fantasista as sneijder or cassano’s level

  • juan

   lol, because kuz lacks of skills doesn’t mean he is good defensively. in fact, he sckus in both ways. guarin plays better defense than him. guarin+hernanes+kovacic (and i really mean this way guarin and hernanes behind kovacic). there is no place for finding another solutions, this midfield is the best we have. both hernanes and guarin are solid both offensively and defensively, while kovacic actually got used to his new position.

   • interd1sia

    guarin plays better defense than him. but his form was poor for the last couple of games. he deserved to be on that bench. and seeing how kuz seems like the only one who was discipline enough to keep his line, it think it was a reasonable option. and using those three would mean catastrophe to our defence. one is a good leader but couldn’t get up and down the field for long, another one has tendency to leave his post, and the other was really sucks at defending

 • Anam

  #BringBackStrama

 • Zoltán

  I do not think it was a coach’s foul. Not Mazzarri did a wrong pass not he missed the chance ahead of goal. It is not a mature team it seemed again, they are in the very beginning of a progressing hopefully lead to win later on. Mazzarri is looking for the best formations but he needs more time. All the Inter fans should be more patient. Suffer help them to be more unified. Because each win coming from a mutual suffering. Fans suffer as well but we need to support the team and accept the player’s fouls now.

 • asss

  BRING STRAMACCIONI BACK, I PREFER SEE HIM IN THE BENCH RATHER THAN FUCK MAZZARI

 • gen

  MazzariOut

  style of playing, mentality, courage….all mediocre

 • Richie

  Some one need to discuss with Mr President, if we believe in our youth and also long term prospect for Inter, we need to change our coach.

  His formation never changed, also style of football very suck,

 • Febri Haryadi

  fuck mazzari
  no other words

 • dimaz

  well said. Mediocre coach will deliver mediocre team.. Special coach (Mourinho) had deliver special team. That’s the nature law..

 • qwerty

  now where are all those interisti who kept kissing Mazzarri’s ass? Are you blind or what? Obviously, as stated in the article, Mazzarri is just a mediocre coach. No doubt about that. Please don’t say that we were unlucky, no penalties awarded, Kovacic cannot defend, the field is slippery, bla..bla..bla..bla. What a loser..

 • what are you waiting Eric kic out un experiece coach Mazzari he is not deserve to lead Inter milan he allways drop a points we are not excebt this result we are not happy we need a change we need suitabale Coach Like Diago Simone

 • SaPa

  Why Kuzman? For what sub for Guarin? I don’t understnad our donky coach! We Haven’t play,no idea,no motivation. it’s f..cking bull shit. And next season we won’t receive anything good with this coward and stubborn coach. Now i agree even about Mandorlini,becouse with WM we won’t see results and good play. And again I catch thing that we can’t play with 3 defenders this tactic not for Inter.

 • Axel

  This is the reality of Inter and its shitty coach Mazzarri-fuck. He must be in love with Jonathan, Kuzmanovic, Alvarez and Guarin. Why not playing Ranocchia, Taider and Kovacic? This season is a real shame. 31 games and less than 50 points. Fucking disgrace Mazzarri. It was evident back in November that Mazzarri was the problem in Inter. Fans were defending him and opposing criticisms against him. Now look at him and look at Inter. SHAME!

 • JP

  MAZZARI OUT E BASTA

 • Hafzotte

  I’m done supporting inter this season,couldnt help my self watching this shit formation,tactics,kuz,guarin,ricky,jo, and that clown WM face.terminated my prepaid cable tv. I wish after WC we can see the new inter. Thohir please realise that u are not in the same page with that WM

  • Totally agree. Im hoping we loose the rest of our matches (except for the derby) and don’t make europa so mazzarri gets sacked

 • eermat

  WM out

 • Jonathan-rolando-samuel-jesus
  ————-cambiaso————-
  —–hernanes—kovacic——–
  —-alvarez—-palacio—botta/guarin

  Jonathan-rolando-samuel-jesus
  ———cambiaso-hernanes————-
  —–guarin——————kovacic
  ———–alvarez—-palacio———–

 • kaveh

  i won’t say mazzarri is not worthy of inter after a bitter defeat due to his mistakes tonight, unfortunately his lineup lacks a strong centre forward and a couple of decent wingers that can actually make the right cross.

  It seems that our current squad can offer a lot in a different game plan like a 4-3-3 variation. or a more compact 4-4-2, spaletti remains a dream but mister please exclude a winger for kovacic

  • zanetti4

   Totally agree with you .. I’m repeating all the time, formation 3-5-2 (actually 5-3-2), sucks!!

  • Jerry

   con la nostra rosa si può giocare con il 4-3-2-1

 • algretto

  Fans could decide the future of mazzarri at inter whether inter play for europe league or not, and thohir knows it.
  This condition will make us harder to get quality player in summer

 • tinter

  To conclude that Mazzarri is the best coach available is an ignorant thing to say, IMO. What do you mean by that, of coaches without a club? Sia, what about Spalletti then? Or do you mean we could not sign a coach from another club? Club like Inter, that can offer Mazzarri’s 3 million wage? Come on… I would take Mandorlini anyday and he would come walking backwards on his knees before Thohir even thought of calling him to take over…

  • DeJePeh

   For me Spaletti is done with big clubs.. This kind of coaches only get one chance with big clubs.. Like Gasperini got his chance with Inter, he wasted it, and he is done with big club.. Del Neri done with Juve, Allegri done with Milan, Spaletti done with Roma, and soon Mazzarri will be done with Inter.. This coaches will wander just around mediocre clubs, soon they blow their chance in big clubs.. IMO..

   • tinter

    Spalletti had great results with both Roma and Zenit in his first couple of seasons. Let me remind you that his Roma was 2nd in Serie A and consecutive finalists of Coppa Italia at the time of our grande treble winning Inter. And Spalletti’s football was highly regarded as the most eye-catching football played in Italy and in Europe even. He even introduced false nine concept to the world with Totti playing upfront with high pressing wingers, and they played attacking football with most goals scored. With his last year in charge Roma decline began. And prior to Hulk/Witsel buys and salary disproportions he did great things in Russia too, but he lost the dressing room evetually, as is often the case with coaches after couple of seasons. I think he would be a great choice for this rejuvinated Inter project. Better choice than Mazzarri, either way… Other coaches you mentioned are sh*t, I agree…

 • calviniste

  Bring Strama back and we’re gonna be okay, or Arsene Wenger, he is available after this season over, he isn’t sign new contracts yet with arsenal, with him Kovacic and the youngsters gonna explode.

  • asss

   AGREE

 • Alex

  WELL said brother!

 • inter forever

  Well said