Terzo Tempo: M-E-D-I-O-C-R-ETerzo Tempo: M-E-D-I-O-K-R-A

March 31, 2014 23:32
( )

mazzarri

Another two points thrown away against a worse team and there are a few words to write a night like this. I’m just happy that I have a computer to write on and that it hasn’t been thrown from my balcony because such a thing would be possible a night like this. Beh, who am I kidding, everything is just as usual and after all the similar games this season I’ve learnt how to handle it to the point where my computer doesn’t risk being thrown out and my neighbours don’t risk getting computers thrown on them

Today’s performance was mediocre. Just like Inter is a mediocre team(not worse than Chievo, Catania, Livorno and so on) and Mazzarri is a mediocre coach. Be aware that mediocre doesn’t mean bad, Mazzarri has a CV talking for him and that he is a good coach can’t be discussed. The question is how good he is. At most, he is good. Not better, not worse, but the word mediocre suits him better and todays game shows why. Inter sends a starting eleven to the field where Ranocchia who was the best player last game is .. on the bench. In front of the defense, Kuzmanovic starts, no one knows what he has done to deserve his spot. The same goes for Ricky Alvarez who seems to be back in his normal conditions and not the player that we saw in the beginning of the season. Ricky was fresh in his last entrance against Udinese, but didn’t actually do anything, something that happened today as well before he was subbed against Ruben Botta. Why wasn’t he subbed before? Why was he subbed when Inter chased a goal?

Before asking more questions, Inter scored two easy goals were crosses towards Palacio and Icardi led to goals from Hernanes and Palacio. In the second half we miss some chance before Paulinho scores and we can start asking questions again.

Hernanes was subbed against Guarin when Inter was in the lead with one goal. First of all why weren’t Kuzmanovic or Alvarez subbed? Second of all, and I don’t care about the mistake that Guarin made, why was Guarin who was bad in the last game come on instead of Taider or Kovacic? Inter owned the ball and things went slow. Taider who always gives a 100% and dares to tackle(something that Kuzmanovic doesn’t) and also knows how to score and assist(look at him in the national team) could do well. Kovacic? You know his qualities, and I don’t even want to enter the discussion. What I want to say is that if Mazzarri had treaten every player like Kovacic, we would’ve been playing with our primavera today instead of those who were on the pitch today.

Mediocre choices by Mazzarri and his limits as coach are showing more and more. The game that has been read by every team in the league since last november was played in this match as well and in the end Inter were punished. Kovacic might not be finished defensively(of course not he is 19 years old). But his qualities would’ve fitted in on the field against Livorno today. A Livorno that mostly consists players who have been loaned out from Inter, and that somehow has to mean that Kovacic who was good enough to stay at Inter is better than his opponents or have I missed anything.

Zanetti coming on for Jonathan was another loss, not because Jonathan had a brilliant match and that Zanetti is a bad player. Not that, but the signal Mazzarri sends with the substitution is something like: “NOW LETS DEFEND!” And when we instead let a goal in it will be hard for the team to react and to attack. Botta comes on for Alvarez in the end, and here Milito could’ve came on for a central defender but that’s another question and to be fair Alvarez was shite.

These are questions that have to be asked for Mazzarri. To his defense, the players at his disposal are mediocre, but he was brought in to make the most out of them. He has a 3 million euro a season wage and has no solutions, the fact that Inter before this game had scored 13 goals in ten games 2014 proves it. Dropping a 0-2 lead against Livorno says it all. Mazzarri likes balance, but Inter doesn’t have balance. Mazzarri likes players who run, then I hope he is happy with Ricky and Kuzmanovic instead of Cassano. Mazzarri needs to find solutions, he needs to be that strong man that Inter have been missing and he needs to be more than mediocre. He needs to dare giving Kovacic the chance to fail, learn, and perform. He needs to dare to give Kovacic a chance to play KOVACIC’S game and not Mazzarri’s game. He needs to give Taider the chance to run, fight and hunt. He needs to dare to put others than the youngsters who don’t perform on the bench. He needs to dare to make offensive substitutions even if we are leading and without playing with a defensive midfielder like Kuzmanovic against Livorno.

Whatever we do, we are dropping points even though we aren’t using the offensive potential that this team has. Inter is a mediocre team, where the player with the most qualities is stuck on the bench and that my friends is thanks to a mediocre coach.

The good: It can’t be worse. Eh, sorry for a bad april fools joke.

The bad: Mazzarri is the best coach available, and Inter will only suffer if they kick him. IF a great coach doesn’t come and those are very few.mazzarri

Ytterligare två bortkastade poäng mot ett sämre fotbollslag och det finns få ord kvar att skriva en kväll som den här. Det enda jag är nöjd med är att jag faktiskt har en dator att skriva på och att den inte har kastats ur från balkongen för det här var en kväll då något sådant hade kunnat hända. Vem försöker jag lura, allt är som vanligt och jag har lyckats tygla aggressionerna och ilskan till den nivå att min dator och min granne inte riskerar någonting.

Dagens insats var medioker. Precis som Inter är ett mediokert lag((men inte sämre än Chievo, Catania, Livorno, listan kan göras lång) och Mazzarri är en medioker tränare. Obs, medioker betyder inte dålig, Mazzarri har ett CV som talar för sig, att han är en duktig tränare går inte att diskutera, men frågan är egentligen hur bra han är. På sin höjd är han bra, men ordet medioker passar honom bättre och anledningarna finns alla i dagens match. Inter skickar ut en startelva där en Ranocchia som var bäst på planen senast, bänkas. Framför försvaret startar Kuzmanovic, vad han gjort för att förtjäna startplatsen vet ingen. Samma gäller Ricky Alvarez som verkar vara tillbaka till sin tidigare version och inte den vi såg i början av säsongen. Ricky var pigg i sitt senaste inhopp men uträttade ingenting, något som hände idag också innan han för sent byttes ut mot Ruben Botta. Varför byttes inte Ricky ut tidigare. Varför byts han ut när vi jagar mål?

Innan vi fortsätter till frågorna så gör Inter två enkla mål där Palacio, Icardi och inlägg mot de här två föranleder mål. I andra halvlek missar vi någon chans innan Paulinho reducerar och där kan vi återigen börja ställa frågor igen.

Hernanes byttes ut mot Guarin idag när Inter bara ledde med ett mål, varför byttes inte Kuzmanovic eller Alvarez ut? Varför kom en Guarin(bortse frå som var dålig senast in och inte Taider eller Kovacic? Inter ägde boll, det gick långsamt och matchbilden gynnade båda spelarna. Taider som alltid ger 100%, tacklas(något Kuzmanovic inte vågar göra) och kan bidra med offensiv spets(se i landslaget) kunde gjort nytta. Kovacic? Jag tänker knappt gå in på det, det enda jag vill nämna är att om Mazzarri hade behandlat alla spelare som han behandlat Kovacic hade vi spelat med primaveran nu istället för de som idag ställde sig på planen.

Mediokra val av Mazzarri och allt mer visar hans begränsningar som tränare sig. Spelet som lästs sönder av hela ligan sedan november fortsatte och det straffade sig. Kovacic må inte vara färdig defensivt, men hans kvaliteter hade helt klart passat på planen mot dagens Livorno. Ett Livorno som till stor del består av spelare som lämnat Inter, det måste väl någonstans betyda att Kovacic som var bra nog för att stanna i Inter är bättre än sina motståndare, eller har jag missat något?

Zanetti mot Jonathan också en förlust i sig. Anledningen är inte att Jonathan hade en briljant match trots sin assist, anledningen är signalen det spelar. Typ: “Nu jävlar försvarar vi.” När sedan Inter tappar sin ledning, hur är det då tänkt att laget ska reagera och anfalla. Mazzarri gör ett alibibyte när Botta ersätter Alvarez. Här kan man fråga sig varför inte exempelvis Milito kom in istället för en mittback, men det är en annan fråga och Alvarez var bedrövlig.

Det är här frågorna måste ställas till Mazzarri, en tränare som sitter på en lön värd 3 miljoner euro och som verkar ha slut på idéer. För det är helt rätt att hans lag saknar kvalitet, men en tränare med Mazzarris erfarenhet och lön måste kunna bättre än att fram till dagens match ha gjort 13 mål på tio matcher 2014. Han måste ha en lösning och ett nytt sätt att hantera saker och han måste våga riskera något. Han måste våga ge Kovacic att göra misstag, lära sig och få spela. Han måste ge Kovacic en chans att spela sitt spel och inte Mazzarris stenåldersspel. Han måste våga ge Taider en chans att springa, kapas och slita. Han måste våga bänka de äldre spelare som inte presterar. Han måste våga göra offensiva byten även om vi leder och ställa upp utan Kuzmanovic mot Livorno.

För hur man än vrider och vänder på det, förlorar vi poäng trots att vi inte vågar ställa upp med den offensiva potential laget har. Inter är ett mediokert lag, där spelaren med mest klass sitter fastankrad på bänken. Det mina vänner, på grund av en medioker tränare

Det (mest) negativa: Mazzarri är den bästa tränare som finns tillgänglig och Inter kommer troligen enbart förlorar på att sparka honom.

Det bästa: Det kan inte bli sämre. Ok sorry för ett dåligt första aprilskämt.

Editorial Staff
By Editorial Staff