Coutinho: “Att jag ska gå tillbaka till Inter är vad vi bestämde vid övergången”

March 29, 2012 17:18
( )

Efter sin succé i Espanyol kallas han Il Mago och l’artista, trollkarlen och artisten. Philippe Coutinho har på bara tre månader blivit en favorit hos sin nya publik. I en intervju med fcinternews.it berättar han om tiden i Espanyol, sina tankar kring OS, Inter och landsmännen Lucas och Juan Jesus:

Så Philippe i Espanyol har du redan erövrat alla.

“Verkligen, jag trivs mycket bra. Jag har blivit mottagen på bästa möjliga sätt. Jag har fått spela många matcher och det är verkligen viktigt för mig.”

Du är lycklig i Espanyol verkar det som.

“Väldigt lycklig. Det fanns flera klubbar som ville ha mig, men jag valde Espanyol eftersom de har en modern struktur och en trupp som överträffat förväntningarna och slåss om placeringarna i toppen av La Liga. Kort sagt, jag gjorde rätt val.”

Men tanken på att lämna berodde på att du behövde mer speltid för att få spela i OS.

“Precis. Att spela i OS är min dröm och det har jag aldrig förnekat. Men för att uppnå denna dröm var jag tvungen att spela mer och bevisa för tränaren att jag kan vara till nytta för Seleçao. Därför bestämde jag tillsammans med Inter att jag skulle skickas iväg för att få spela.”

Vad har du upplevt som den största skillnaden mellan Inter och Espanyol?

“Svårt att säga. Inter är ett av de största och mest prestigefyllda lagen i världen, med stjärnspelare. I Espanyol, måste jag säga, fann jag en grupp med extrem kvalitet och de ger allt även här.”

Vad sade dina gamla lagkamrater när du lämnade Inter?

“Inget speciellt, i Inter finns det många underbara människor. Alla har stått bakom mig och stöttade mig när jag bestämde mig för att lämna.”

Marco Branca säger att du är Inters framtid.

“Alltid trevligt att höra sådana fina ord. Det visar att jag gjorde ett bra jobb även i Inter.”

Men det är säkert att du återvänder Philippe?

“Att jag ska gå tillbaka till Inter är vad vi bestämde vid övergången. Min utlåning till Espanyol varar i sex månader, men ge mig tid, vänta och se vad som händer.”

Kanske gå tillbaka och se Lucas här, vem vet?

“Lucas är en fantastisk spelare, det visar han i varenda match i São Paolo. Om han skulle anlända skulle han göra bra ifrån sig, det skulle han göra i vilket lag som helst i världen. Han skulle göra en skillnad överallt.”

En vän som redan anlänt till Inter är Juan Jesus.

“Han kan bli betydelsefull för Inter. Jag har träffat Juan i Brasiliens ungdomslandslag och i ungdomsfotbollen. Jag kan garantera att det är en försvarare av hög kvalitet.”

Vi avslutar med en fråga om fansen, Cou. Vad tycker du om Inters supportrar och de i katalonien?

“Alla har alltid behandlat mig mycket väl i Italien, och i Spanien har det varit likadant. Jag kan bara tacka Inters och Espanyols fans för all den kärlek de alltid visat mig.”

Källa: fcinternews.it

 

 

By Olof Svensson