Branca: “Om Stramaccioni får komplimanger är det för att han förtjänar dem”

“Vi måste försöka vinna varje match oavsett vad Napoli gör; deras seger påverkar inte vad vi måste göra.” Så svarade Marco Branca till Sky Sport inför matchen mellan Parma och Inter när han fick frågan om det var ännu viktigare för Inter att ta tre poäng med tanke på att Napoli slagit Palermo under gårdagen.

Hur ser Stramaccionis framtid ut? Det är en fråga som ställs ofta just nu men den här gången ställdes den med en annan vinkling: Finns det inte en risk att det kan sluta med att Stramaccioni, trots alla komplimanger han tagit emot, blir älskad och lämnat? Inters tekniska direktör svarade: “Jag tror inte att det kommer att hända. Om han får komplimanger är det för att han förtjänar dem. Om det är risken är det en trevlig sådan. Nej, jag tror inte att det kommer några uttalanden innan säsongens slut. Hur viktiga resultaten är? Jag tror att det handlar om resultat för alla lag, men det som betyder ännu mer är sättet en person utför sitt jobb; sina idéer och hur han får fram dem. Det är där vår tränare har visat sina kvalitéer.”

Branca fick också frågan om vad han tänker kring möjligheten att Juventus kan sätta dit en tredje stjärna på sina tröjor om de vinner ligan: “Jag tror att det finns många olika synpunkter i frågan. En del säger att det är ett marknadsföringstrick, andra säger att det är en oskriven regel. Vad jag säger är att det finns en officiellt erkänd lista över vinnarna och den borde respekteras.”

Källa: inter.it