Senaste nytt: Zanetti som vänsterback, Obi på mittfältet

Enligt våra kollegor fcinternews som är på plats på San Siro, förbereder Inter sig med ett 4-3-2-1 system, med Julio Cesar i mål, ett försvar som består av Maicon, Lucio, Samuel och Zanetti, som är tillbaka. På mittfältet kommer Obi ta hand om mittfältet, tillsammans med Cambiasso som centralmittfältare och Guarin till höger. Sneijder kommer med Ricardo Alvarez, alltså ingen Zarate,  hjälpa Diego Milito.

INTER (4-3-2-1): Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti; Guarin, Cambiasso, Obi; Sneijder, Alvarez; Milito.

MILAN (4-3-1-2): Abbiati; Abate, Nesta, Yepes, Bonera; Nocerino, van Bommel, Muntari; Boateng; Ibrahimovic, Robinho.

Källa: fcinternews.it

 

 

 

 

 

 
Med derbydebut den 11 december 2005 när man vann 3-2, men som man förlorade senare i säsongen med 1-0(Kaladze mål), Mancini höll Samuel kvar på bänken hela matchen.

Säsongen efter, 28 oktober 2006 när Inter vann med 4-3 var han inte från start men kom in istället för Ibra i slutminuterna av matchen. Från bänken kom han in(istället för Dacaourt, andra halvlek) i det andra mötet samma säsong, mål från Inters före detta spelare Ronaldo som Cruz och Ibra svarade på.

Den 23 december 2007 vann Inter med 2-1 och skadade sitt vänstra knä. Några månader senare, 2008, när Milan vinner med 2-1, missar han matchen p.g.a. skada.

2008 förlorar Inter derbyt med 1-0, ett mål från Ronaldinho. Säkert att Ronaldinho skulle lyckas nicka in bollen i mål med en Samuel på plan?