Jag vet inte om jag är en man för derbyt, men vi vann. Det vet jag…”

Andrea Stramaccioni kan le efter sitt första derby som tränare för förstalaget. Han förklarade för Sky Sport Italia:

“För oss var den här matchen viktig och spektakulär. Den första halvleken var perfekt, och det var några incidenter. Det var bittert efter straffen som tilldelades till Milan, men jag var tvungen att ställa in spelarna att komma tillbaka på ett vinnande spår som vi blickade åt. Laget reagerade stort efter Ibrahimovics mål. Vi kan prata om saker som inte gick bra, liksom de tre minuterna i Parma, men jag vill titta på det positiva. Sedan min ankomst här så har vi plockat fler poäng än Milan. Kommentarerna från presidenten Moratti? Jag är glad för de, men jag är ledsen, som en Interista, att ingen poängterar att presidentens idéer och planer är mycket tydliga. Det går utöver denna match och inte beroende om jag är här eller inte”

Intervjuerna fortsatte och Stramaccioni talade sedan till Mediaset:

“Det var en vacker match, som spelades utan några beräkningar. Och i slutet, generellt, tror jag att Inter förtjänade segern. Presidenten har en klar plan. Som Intersupporter, att se dessa bilder från Juventus seger gör oss ännu mer argare och hungriga för nästa säsong”

Coachen fortsatte sedan sin analys av matchen och betonade att  “i den jobbigaste perioden så gav Pazzini oss stor hjälp och vände på matchen runt. Jag lugnade ner spelarna i slutet av första halvleken, det stämmer. Vi spelade minst 35 perfekta minuter, så vi var tvungna att gå tillbaka på rätt spår, spela vårt spel. Det var också säkerligen av den anledningen varför vi reagerade efter Ibras mål, utan att ge upp när det var 3-2. Sedan gick vi för ett fantastiskt mål genom Maicon. Inter spelade för Inter.”

Stramaccioni talade sedan till Rai, förklarade “hur vackert det var att vinna en match likt denna. I halvtid försökte jag ha en inställning som var annorlunda än det spelarna hade. Jag försökte överföra lugn eftersom Ibras straff hade tagit oss ur balans en aning. En seger i derbyt har en annan smak. Vi inser att sluta på en tredjeplats är mycket svårt men vi gör inga beräkningar. Vi åker till Rom för att vinna matchen sedan får vi se var vi slutar. Att se Juventus fira gör att vi laddas upp för att bygga ett stort Inter. Morattis idéer är väldigt klara”

Under presskonferensen skickade Stramaccioni ut ett speciell tack till Interfansen. “De var fantastiska. Och om vi inser överlag att den här säsongen har varit dålig för Inter, så gör det här ännu mer viktigt. Det får dig att förstå hur stark och viktig Interfansens stöd är” sa han med ett leende.