Cordoba: “Den bästa tidpunkten var 2010, då vann vi allt”

En fantastisk karriär som förvarare och 13 år i Inter under vilka han vann nästan allt. Vi talar om Ivan Ramiro Cordoba som i lördags, dagen innan derbyt mot Milan, meddelade att han efter den här säsongen kommer att dra sig tillbaka. I en lång intervju med en internetsida från Colombia berättar han om sitt val att sluta och om sina tankar inför framtiden.

“Jag gjorde det för min familj. I år har jag sagt farväl till många människor, kroppen börjar få mig att förstå att det är dags att sluta och det finns ingen anledning för mig att vara självisk, särskilt när det gäller min familj. Jag vill umgås med mina barn, leka med dem även fast jag vet att många fortfarande vill se mig ute på planen. Helt klart är att jag är färdig på planen, men jag har redan pratat med ledarna och med presidenten för Inter och jag hoppas att vi kan ha ett sista möte med dem där jag tror att allt kan bli klart och att jag därefter kan fortsätta att arbeta för det här företaget och försöka vinna mer än vad vi gjort fram till nu.”

Cordoba berättar att han kunnat gå till andra europeiska klubbar, men..

“Jag hade möjligheten att gå till andra europeiska klubbar men jag hade bestämt mig för att komma till Inter. Under de första åren var det andra lag som var ute efter mig, jag avbröt till och med relationen med min agent. Jag ville vinna åtminstone en titel här och den bästa tidpunkten var 2010, då vann vi allt som gick att vinna och vi tog klubben till toppen av världen.”

Om landsmannen och lagkamraten Fredy Guarin:

“Fredy är en stor personlighet. Han har visat vad han går för och bekräftat det i Inter. Han har allt för att lyckas, bör spela som han är van och utnyttja alla möjligheter han får för att bli bättre. Han kan nå stora framgångar. Ett av mina mål när jag kom till Europa var att öppna dörrar för mina landsmän och det glädjer mig verkligen att se så många spelare i Italien och Europa. Jag är dock övertygad om att vi kan ännu bättre, i Colombia finns det många riktigt bra spelare.”

Källa: fcinternews.it