Il Mattino: Inters genombrott för Lavezzi, här är siffrorna!

Vi har pratat om det ett längre tag och nu kommer de första siffrorna ut. Inter har enligt tidningen Il Mattino, som står väldigt nära Napoli, erbjudit Lavezzi ett femårskontrakt på 3.7 miljoner euro per säsong. Ett kontrakt som med bonusar kan komma i närheten av 5 miljoner euro per år. Lite mindre än vad Anzhi är redo att erbjuda, men med en viktig fördel för Inter: Lavezzis flickvän Yanina vill till Milano. Något som inte är betydelselöst. Enligt den napoletanska tidningen så kan det här göra att Inter & spelaren kommer överens om lönen direkt.

Under tiden så träffas De Laurentiis och Moratti(de har redan haft två möten) för att fastställa priset för spelaren och de som kommer gå emellan. Mötena hålls således mellan klubbarna. Som vi har rapporterat ett tag så är Goran Pandev en viktig del av affären. Napoli vill sprida ut de 7 miljoner euro som Goran har kvar på sitt kontrakt med Inter(3.5 per år till 2014) på fem år i Napoli. Utöver makedonen så har Inter erbjudit Faraoni som Napoli inte är intresserade av. De Laurentiis vill ha Joel Obi, men Inter vill inte sälja honom. Därför nämns även Ranocchia och Pazzini som kommer värderas av Napoli kommande dagar. De här spelarna kommer vara viktiga i att sänka priset på klausulen som är 31 miljoner euro. Inter vill inte spendera mer än 15 miljoner cash.

Lavezzi skulle kunna vara den stora värvningen för framtidens Inter. Moratti har tyckt om honom ett längre tag och även Andrea Stramaccioni gillar argentinaren. Det kan vara presidentens gåva till Inters nya tränare, som även är bekräftad till nästa säsongen. En fin gåva för att starta den nya säsongen och det nya blåsvarta projektet bra. Ett Inter signerat Stramaccioni som skulle kunna få Lavezzi som sin stjärna. Men vi måste fortfarande vänta på att förhandlingarna utvecklas mer, då dem är allt annat än stängda.

Vi måste också kolla på konkurrensen. Lavezzi är omtyckt i Frankrike och PSG har kontaktat agenten. City är ute efter Hazard och därför avlägsnas Lavezzi. Chelsea står och knackar vid fönstret, men har släppt på pressen lite. Lavezzis idéer är dock klara: han ser sin tid i Napoli som slut. Han verkar också ha valt: han vill till Milano. Men den här historian har många huvudpersoner och är långt ifrån färdigskriven. Det återstår att se var den här sagan slutar, personligen hoppas jag på ett blåsvart slut för Lavezzi.

Källa: Fcinternews.it