Sneijder: “Jag var inte lycklig, men som tur är har vi nu en tränare som förstår mig.”

I en längre intervju med Metro pratar Wesley Sneijder om Hollands chanser i det stundande EURO 2012 men också om sin egen form:

“Nu måste jag börja spela igen. När jag råkade ut för alla dessa skador trodde jag aldrig att jag skulle kunna komma tillbaka i samma form som tidigare, men i själva verket kom jag tillbaka för tidigt. Jag var själv angelägen om att komma tillbaka men kände också pressen. Klubben behövde mig och jag ville hjälpa laget. Under de senaste två åren har vi haft fem tränare, var och en med sin egen mentalitet och jag har spelat överallt: anfallare, mittfältare, playmaker, på kanterna. Vid vissa tillfällen fick jag gå tillbaka för att hämta bollen. Det gör att man blir trött och även min motivation blev lidande, jag var inte lycklig. Som tur är har vi nu en tränare som förstår mig, som har gett mig mycket energi och som har återställt saker och ting.”

Sneijder kommer också med råd för att undvika och bättre ta hand om skadade spelare:

“Vem som håller koll på skadorna? Laget består av 27 spelare och vi har fem sjukgymnaster, som uppenbarligen måste koncentrera sig på de som kan spela eftersom vi spelar var tredje dag, det är normalt. Man måste alltid springa även om det ibland händer att man har för många skadade. Kanske behöver vi ha någon utanför klubben…”

Källa: fcinternews.it