Alvarez: “Den italienska fotbollen är mer komplicerad, men jag vänjer mig”

Transfermarknadens rykten för honom bort från Milano men Ricardo Alvarez är inte intresserad. Velez Sarsfields tidigare mittfältare befinner sig just nu i Argentina för att vila upp sig inför den kommande säsongen och intervjuades där av som ville prata med Ricky om hans första år i Inter, som slutade med 29 matcher och tre mål:

“På ett personligt plan har det varit en otrolig upplevelse. Jag kunde aldrig drömma om att jag skulle spela med en så stor och betydelsefull klubb med sådana fantastiska lagkamrater. Jag har spelat flera olika typer av matcher men jag kommer aldrig att glömma den här upplevelsen.”

Alvarez blev lidande av de stora skillnaderna mellan argentinsk och italiensk fotboll och det är ingenting han försöker dölja:

“I Italien är fotbollen mer taktisk, mer konkurrenskraftig. Jag lär mig mycket taktiskt sett, inledningsvis tyckte jag det var svårare men jag har förbättrats en hel del i det avseendet. Vissa italienska lag är väldigt tilltäppta, speciellt defensivt och satsar på kontringar. För en offensiv spelare som mig är det inte det bästa. Den italienska fotbollen är helt klart mer komplicerad, men jag vänjer mig.”

Källa: fcinternews.it