Inter-Giovinco: Nerazzurri accelererar

Inter och Parma fortsätter att kvittra. Nerazzurri arbetar tyst medan de ser på dragkampen mellan Parma och Juventus för den gemensamma äganderätten till Giovinco.

Turinklubben har ännu inte tagit upp frågan med Parma, och den 22 juni får man träffas för att komma till vänskaplig lösning. Om inte, så är man tvungen att ta det till en blind auktion(klubbarna får lägga in buden i sina kuvert, laget med högst bud får spelaren till summan man budat för.

Nästa vecka kommer Juventus och Parma ses för att komma närmare ett beslut, och undet tiden har Inter vunnit ett bra läge.

Parma värderar Giovinco till minst 25€ miljoner, men Inter tänker självklart använda flera spelare i affären för att minska kostnaderna. Med tanke på att Inter planerar att använda Jonathan nästa säsong så vill Parma satsa på en annan brasilianare: Juan Jesus, som landade i januari och som fortfarande inte har spelat i Serie A, och Parma skulle med öppna armar välkomna Coutinho, som just nu är osäljbar.

I denna “max-affär” kan även Faraoni ingå i. Mittfältaren Mariga, som gjort det bra i Parma är avseed att återvända till Inter. Det finns många alternativ på förhandlingsbordet, med Giovinco i centrum.

Källa: Gazzetta dello Sport