SempreInter-panel: Tankar om mercaton

Vi närmar oss slutet på juni och mercaton är i full gång. Därför tar vi oss tiden att dela våra åsikter med er läsare och vi hoppas på att ni även delar med er om vad ni tycker. Så utan vidare uppehåll, så kör vi på.

Vad tycker du om mercaton hittills?

Hampus Kärki: Trots många besvikelser i att Lavezzi aldrig kom trots att det var så nära, att tappa Giovinco till Juventus sved också, men i övrigt så känner jag mig positiv såhär långt. Vi har köpt loss spelare som Poli och Guarin som kommer bli viktiga för laget och även Samuele Longo är nu ägd till 100% av Inter. Än har det inte kommit några värvningar som jag motsatt mig och inga försäljningar heller. Det svider lite att vi inte köpte loss Zarate däremot, jag tror att han skulle kunnat bli mycket bra under Stramaccioni.

Nima Tavallaey: Den är precis som väntad och därför ganska nedslående. Palacio är bra men besitter inte den kvalitén för att bära Inter till något liga-guld eller liknande. Lavezzi hade behövts för då hade trojkan Palacio-Milito-Lavezzi uppbackade av Sneijder kunnat vända in och ut på vilket försvar som helst. Silvestre från Palermo känns som ett mycket bra köp som tillsammans med Samuel, Rannocchia, Chivu, Juan Jesus m. fl. kommer få rätsida på försvaret. Gillar även att man tagit tillbaka Jonathan, Coutinho och Mariga, tror på alla 3. Poli & Guarin har man också köpt loss helt och dessa är väldigt viktiga för mittfältet. Vad Inter behöver nu är en högerytter/anfallare som dels är en grovjobbare men även duktig offensivt för att spela Stramaccioni’s 4-2-3-1, vilket gör Lavezzi-gate än mer kännbar.

Siavoush Fallahi: Hittills är jag rätt nöjd med mercaton. Att köpa loss Guarin och Poli samt ta tillbaka Coutinho, Jonathan och Mariga är det minsta vi kunde göra hittills. Alla som känner mig vet också att jag länge skrikit efter Palacio, nu är han äntligen här. I Italien ses det som en rätt stor värvning, men här är alla missnöjda. Jag tror Palacio precis som Milito kommer motbevisa de flesta av alla belackare och att han kommer gå in perfekt i den argentinska kolonin.

Sedan börjar det också bli dags att förstå att Inter inte kan konkurrera med PSG och liknande lag som kommer upp med det ena monsterbudet efter det andra för spelare. Inter var länge med i racet för Lavezzi, men förlorade det. Nu får vi hoppas på andra mål. Att Bardi och Longo har köpts loss är väldigt positivt. Jag måste dock erkänna att jag är väldigt besviken på att Inter inte tog Isla, men när Juventus med nyvunna miljoner bjuder 36 miljoner euro för Isla & Asamoah är det inte mycket vi kan göra eftersom att vi ännu inte sålt. Ser vi till värvningarna som har gjorts, har någon sålts inför varje. Motta finansierade Guarin, Pandev finansierade Palacio osv.

Christoffer Olsson: Jag tycker den har varit lite avvaktande, därför väntar jag också på att en bombvärvning ska ske dvs att man lägger ut lite cash på ett smart sätt på en bra spelare. Men jag gillade köpet av Palacio som kommer vara bra i några år till och tror också att han kommer höja Inter ett snäpp på den offensiva delen. Sen köptes Guarin och Poli loss vilket de båda har visat att de håller toppklass, Poli kämpar tills han dör på mittfältet samtidigt som Guarin gör detsamma fast med teknik vilket kan behövas på alla mittfält. Så för att sammanfatta mig så är jag hyffsat nöjd, men en bombvärning hade inte varit fel.

Danny Hansen: Den har motsvarat mina förväntningar. Först och främst har klubben en tränare från dag ett av calciomercaton, vilket underlättar. Om Andrea Stramaccioni får den roll jag hoppas, d.v.s. att han får inflytande över värvningar och försäljningar, tror jag att det kan bli riktigt bra om ett par år. Inters ekonomiska läge gör att klubben inte kan tävla med PSG, Manchester City, Chelsea och de spanska topplagen då dessa tycks ha obegränsade medel till spelarköp och framför allt spelarlöner. Jag hade gärna sett Eden Hazard i Inter men tycker det är förnuftigt av Inter att inte kriga med Chelsea när summorna rusar iväg som de gjort. Jag som var med under slutet av 1990-talet och början 2000-talet när Inter köpte näst intill alla spelare som var till salu och några till tycker det är uppfriskande att Inter numera försöker sig på att ha en plan och åtminstone säger sig ha ett projekt i åtanke. Historien har visat att en sommar full av drömvärvningar för hundratals miljoner inte nödvändigtvis innebär segrar. Det är bara att räkna antalet titlar Inter vunnit mellan 1995 och 2005 så förstår man att det inte finns någon uppenbar korrelation mellan hur mycket pengar man spenderar och hur många titlar man vinner. Jag gillar att man nu i stället kommer att försöka satsa på ungdomar och tror att det kan bära frukt om det hanteras rätt. Med andra ord tycker jag att det faktum att man nu ensamt äger Longo och Bardi bådar gott för framtiden. Rodrigo Palacio kommer att bli en viktig spelare för Inter och jag tror att många av hans största kritiker kommer att ha ändrat sin uppfattning om honom i god tid innan vinteruppehållet. I Italien ser man hans storhet och snart kommer även svenska interisti att göra det samma. Andrea Poli och Fredy Guarin kom visserligen till Inter förra året men de kommer nu att kunna vara med från början av säsongen och de kommer båda att kunna bidra till Inter i flera år framöver.

Vem är din realistiska drömvärvning i år?

Hampus Kärki: Hör och häppna, men min drömvärvning för i år är faktiskt en Juve-spelare. Under varje Juventusmatch jag såg i år så imponerades jag av Simone Pepe. Den tidigare Udinesespelaren har inte lirat jättemycket i Juventus i år, men varje gång jag ser honom så gör han knappt ett misstag, stark framåt och kan springa otroligt mycket och kämpar som ett djur. Ett mycket brett register och stark både framåt och bakåt. Tror att han skulle passa perfekt på Inters kant.

Nima Tavallaey: Vill inte låta tjatig men Lavezzi var både en drömvärvning samt en realistisk sådan. Men Moratti blev lurad av De Laurentiis. Om det finns en chans att värva Tevez igen så tycker jag att man ska satsa allt för att få honom då han besitter de kvalitéer som Inter behöver på den högerytter positionen. Utöver det skulle jag bli glad om vi kunde få in Debuchy (fantastisk högerback) och Kolarov och någon av Viviano/Handanovic sen är jag nöjd.

Siavoush Fallahi: Det är svårt att säga. Jag ville länge ha Giovinco och Lavezzi, men desto mer jag tänker på det känns det som att allt det här kommer hämma Coutinhos utveckling i Inter. Den lille magikern måste få speltid och den kommande säsongen kan definitivt bli säsongen han slår igenom. Jag vill gärna se en ytterback eller central mittfältare av klass, Debuchy eller Kolarov tackar jag absolut inte nej till.

Christoffer Olsson: Det skulle nog vara Lass Diarra från Real Madrid som har väldigt bra känsla,snabb och även väldigt tuff att möta. Man kan säga att han är överallt på mittfältet pga att han både visar sig och vill ha boll men även hur han springer hem och hämtar boll. Så ett köp av Diarra skulle för mig vara ett intressant och bra köp.

Danny Hansen: Jag hoppas att Inter och Manchester City kan komma överens om Aleksandar Kolarov. Med en spelare som honom kommer vår vänsterkant att vara bättre offensivt än den varit på mycket länge. Nu när Chivu blivit lovad att få spela mer i mitten tror jag att Kolarov kommer att behövas då jag inte ser Nagatomo som en startspelare på vänsterbacken. Hoppas även att loppet inte är kört när det gäller Mattia Destro till Inter.

Vem bör lämna Inter?

Hampus Kärki: Min första tanke är Diego Forlan. Jag hade mina tvivel redan när han värvades och efter förra säsongen så ser jag ingen anledning till att han ska vara kvar. Bort med Forlan och lämna plats för unga anfallare som Longo och Livaja. Kanske kan jag tänka mig att sälja Wesley Sneijder också, men bara till ett ordentligt överpris. Maicon kan jag acceptera att vi säljer, men aldrig Julio Cesar.

Nima Tavallaey: Lucio kommer lämna, sedan önskar jag att Julio Cesar, Forlan & Maicon säljs, dels för att de sitter på så höga löner och dels för att de alla har passerat bäst före datumet. Detta betyder inte att de är dåliga i dagsläget, absolut inte, utan jag vill undvika en Lex-Milan situation dvs det som skett med Seedorf, Inzaghi, Gattuso, Nesta etc.

Siavoush Fallahi: Forlan, Lucio, Maicon, Stankovic bör lämna. Tyvärr så lär även Julio Cesar lämna, något som svider då Julio Cesar har ett stort hjärta och är en av få som kan hålla huvudet högt efter den gångna säsongen. Men Inter måste ta ned lönetaket och det ekonomiska projektet tillåter inte för många spelare med löner över 2 miljoner euro, något de senaste värvningarna och lönerna visar. Guarin till exempel tjänar 2.1 miljoner euro och Palacio lite mer. Det är den inslagna vägen och då finns det mycket pengar att spara in på ovan nämnda namn.

Christoffer Olsson: De som jag tycker bör lämna är Lucio,Maicon,Stankovic,Palombo och Forlan. Genom att sälja dessa spelare så kan man få in pengar och använda de på ett bra sätt.

Danny Hansen: Först och främst, Diego Forlan. Jag kan erkänna att jag trodde på honom i Inter. Gillade honom i Villareal och Atletico Madrid men vilken flopp han var i Inter.. Sedan vill jag se försäljningar av Maicon, Julio Cesar, Lucio och Giampaolo Pazzini. De tre förstnämnda är legender i Inter eftersom de var med och vann trippeln och jag har absolut ingenting emot någon av dem, men det ekonomiska läget gör att att det är nu eller aldrig om Inter vill kunna sälja dem och få någonting för dem. När det gäller Giampaolo Pazzini är det inte nödvändigtvis hans svaga fjolårssäsong som gör att jag vill att han ska säljas utan det faktum att jag vill se någon av de yngre spelarna på hans plats. Pazzini är fortfarande en spelare som skulle kunna ge en bra inkomst vid försäljning och därför ser jag gärna att han lämnar.

 

Vad tycker ni?