Skribentpresentation II: Siavoush “Sia” Fallahi

Skribentpresentation II: Siavoush “Sia” Fallahi-->
July 11, 2012 00:22
( )
SempreInter.com

Skribentpresentation. Näst ut är redaktör Siavoush Fallahi:

Vem är du?
Jag är Siavoush Fallahi, 20 år gammal och mer känd som Sia. Jag älskar fotboll, Inter och mat. Jag är redaktör/skapare på SempreInter.com och redaktör på Svenskafans Intersida. Jag är ”kassör” i Interisti Svedesi, men om någon frågar mig kallar jag mig själv vice-president.

Vad gör du på fritiden förutom Inter
Jag pluggar journalistik vid Södertörns högskola och är för närvarande fritidsledare/badvakt på ett bad i Stockholm. Annars gör jag inget speciellt som 20åringar inte gör..

Vad käkar du helst?
Jag är en allätare, så allt från Sushi till Kebab till mongoliskt och italienskt!

Vad gillar du för film/musik?
Jag lyssnar mest på rap och jag älskar gangsterfilmer/serier. Just nu kollar jag på serien Game of Thrones som inte är en gangsterserie, men som är riktigt bra och som jag rekommenderar till er alla.

Hur många matcher har du sett med Inter live?
Jag har sett åtta Intermatcher live. 6 på San Siro(3 i Curva nord) och 2 på bortaplan, Munchen och Parma.

Vilka matcher har du varit på i år, reaktioner?
Juventus hemma: Fantastisk upplevelse trots torsken. Att i 3 timmars tid svära åt Juventus tillsammans med 80 000 andra och uppleva ett meazzan är det är som bäst, glömmer jag aldrig. Att sjunga ut ”Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato” ett par gånger, var bland det sjukaste jag gjort. Att sjunga Giacinto Facchettis ramsa gav mig tårar i ögonen och gåshud, men årets Juve var helt enkelt för bra för Inter, inget att förneka.
Lille hemma: En mycket trevlig upplevelse i Curva Nord och en mycket bra match av Inter. Milito missade allt, vi sjöng hans ramsa i Curva Nord och han satte den till slut. Grande Diego.
Udinese hemma: Inter kontrollerade matchen väldigt bra, jag stod med Danny i curvan och dagen innan hade vi träffat på Zanetti. Sedan gjorde Ranieri sina byten som inte slog ut väl. Udinese gjorde mål, Zanetti blev utvisad, Julio tog straffen, Pazzo missade en straff och ja.. det var en sjuk upplevelse.
Parma borta: En fantastisk upplevelse. En fantastisk arena, en fantastisk stad och väldigt härliga människor. Inter gjorde en grym förstahalvlek, sedan gav Lucio bort tredjeplatsen. Men den Giovinco vi fick se in action, det var klass rakt igenom. Hoppas inte han är likadan i Juventus…
Milan hemma: Ord är överflödiga. Jag plankade in i Curvan, 13 Interisti Svedesi satt på sektionen under mig. Nima satt på pressläktaren. Matchen kommer ni själva ihåg, det kunde inte bli bättre. Upplevde allt. Glädje, ilska, förtvivlan(när Rizzoli dömde straff för något hela arenan såg inte var straff), När Ibra sprang från Curva Sud till mittplan för att fira mot oss och när vi sedan vände. Helt tokigt.

Vad skriver du helst för typer av texter?
Tidigare har jag varit väldigt öppen till att skriva allt från korta notiser, till längre utredande texter och krönikor. Nu ska jag vara helt ärlig och säga att jag föredrar krönikor där jag kan bidra med mina åsikter om aktuella ämnen eller de ämnen där jag känner att jag kan lära folk något, Curvan eller ekonomin som exempel. Krönikan om Lucio jag skrev är ett typiskt exempel på den typ av texten jag numer gillar att skriva.

Vad är dina styrkor som skribent?
Att jag kan italienska ger mig många fördelar då jag kan läsa och ta in exakt all information själv. Jag tycker även min mångsidighet är en styrka då jag kan skriva alla olika texter.

Vilka hatar du mest?
Juventus

Kan du ge läsarna ett löfte? En typ av artikel du ska skriva eller något galet du gör om Inter vinner en titel eller om Palacio gör 20 mål?
Jag lovar härmed att jag ska skriva artiklar om Curva Nords historia, om de olika grupperingarna och om läktarsångerna. Något som behövs. Om Palacio gör 20 mål ska jag beställa hans tröja, låta Nima posera i den samtidigt som han på knä ber till mig som att jag vore hans gud. Grande Palacio!

Kan du ge något tips till Interisti om resa, plats eller annat?
Lär er italienska. Kolla alltid med våra skribenter eller andra Interisti innan ni gör en resa istället för att betala dyra pengar till ockerföretag. Gå med i supporterföreningen. Käka pizza på ”Spontini” i Milano. Kom på matchträffarna och lär känna andra Interisti.

Vad fick dig att börja skriva för SempreInter.com
Det tragiska som hände med den tidigare sidan fick mig att vara med i den grupp som skapade SempreInter.com . Jag ville inte låta allt jobb på den tidigare sidan gå i stöpet förgäves och jag ville visa läsarna vilka det var som bar lasset på den tidigare sidan, idag står det rätt klart.

Vad tror du om sidans framtid?
Vi kommer bara växa och bli större.

Föredrar du Curva Nord eller långsida?
Båda har sin charm. Jag säger att Curvan glorifieras av många. Jag skulle till 90% av alla Interisti rekommendera sköna platser på långsidan i närheten av curvan. Där kan ni ta in stämningen, se matchen i lugn och ro med bra sikt istället för att behöva stå bakom flaggor och andas in rökdofterna under hela matchens gång. Sedan är det många som underskattar vikten av att kunna ramsorna och italienska när man står i Curvan. En krönika om det, lite längre fram.

Läsarfrågor:

Vilken spelare hatar ni mest av alla som har spelat i Inter, och varför?
Jag har egentligen aldrig hatat någon spelare i Inter. Alla spelare förtjänar stöd från supportrarna, sedan att jag inte tycker om vissa spelare och jag tycker att vissa spelare hyllas onödigt mycket när de inte förtjänar det och att vissa får onödigt mycket kritik när de inte förtjänar det, är en annan sak. Men jag skulle nog säga Burdisso, eller Santiago Solari.

Skulle ni kunna tänka er att göra en tatuering kopplad till Inter och vad skulle ni i så fall välja att göra? Loggan, porträtt på någon spelare, någon text, eller vad? och varför.

Jag kan tänka mig att göra allt från porträtt till texter. Jag skulle gärna ha texten non mollare mai tatuerad någonstans för jag tycker det representerar Inter och oss Interisti. Sedan kan jag även tänka mig att tatuera in klubbmärket eller andra texter som har med laget att göra.

Vilka är dina favoriter i dagens Inter?

Zanetti, Stankovic, Samuel, Milito från det gamla gardet. Om jag ska sticka ut lite med nyare namn än de klassiska så måste jag avslöja att jag är väldigt svag för Samuele Longo, Coutinho och Stramaccioni.

Vilken av dina artiklar är du mest stolt över?

Den senaste om Lucio tyckte jag blev väldigt bra. Sedan har jag skrivit en om ekonomin och en om Oriali som jag är väldigt nöjd över. Jag måste dock säga att de bästa artiklarna fortfarande skall komma, de utlovade om Curva Nord och den om Julio Cesar kommer bli dem som jag är mest stolt över.

Vad tycker du om Handanovic värvningen? Tror du Julione stannar?

Jag tycker att värvningen av Handanovic är fantastisk. Vi pratar en av Serie A:s tre bästa målvakter tillsammans med Julio och Buffon. Han är 27år(snart 28). Han spelade exakt alla matcher i Serie A förra säsongen och har en låg lön. Han valde att gå ned 250 000 euro i lön från det han lovades från början, för att skriva på och jag gillar det. Castelazzi har på de senaste två säsongerna stått 30 matcher, Inter har insett att Julio Cesar sitter på en för tung lön för att vara borta så mycket och när möjligheten att knyta till sig Handanovic kom så agerade man snabbt. Jag tror inte Julio Cesar stannar, det är synd och det är en bedrövlig behandling av en person som förtjänar mer, men Handanovic är en målvakt som man kan inleda en ny cykel med, så jag ser det som en storvärvning. Den största vi lär göra den här säsongen iaf.

Vilken forward tycker du hade passat bäst i dagens Inter?

Det är en svår fråga. Om inte Palacio hade kommit hade jag så klart sagt han. Zlatan är omöjligt och jag gillar inte han, men det är en av seriens bästa anfallare om inte den bästa. Förra säsongen spelade Sebastian Giovinco anfallare för Parma och gjorde det med bravur. Det blir nog min anfallare som jag hade valt om han nu var kvar i Parma, annars så får jag faktiskt ta och välja Di Natale. En spelare som under de tre senaste säsongerna bara har gjort färre poäng än Cristiano Ronaldo och Messi. Nu är alla de här namnen orealistiska. Ska jag vara realistisk hoppas jag att Longo får speltid så vi slipper värva, han kommer bli stor.

Inters bästa år och sämsta enligt dig förutom 2010 och Sämsta värvningen i inter nånsin?

De historiska åren under La Grande Inter på 60 talet måste ha varit det bästa året förutom 2010, om inte 2006 med Juventus i Serie B och Inter som etta får bli det bästa. Det sämsta året är troligen det förra, i alla fall under min livstid. Sämsta värvningen i Inter någonsin, förra året var fullt av liknande värvningar. Det finns många namn som Gresko, Vampeta, bytet av Pirlo och Seedorf, eller varför Inte Cannavaro? Men om jag får välja den jag minns bäst så är det att på Mourinhos order ge 25 miljoner euro och Pele som då var en riktigt fin talang för att få Quaresma.. Vilken flopp.

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter