Zanetti: “Många ungdomar och stor entusiasm”

Efter träningsmatchen mot Trentino Team som vanns med 6-0 träffade lagkaptenen Javier Zanetti pressen:

Vad vill du säga till dina lagkamrater och supportrarna om detta Inter som håller på att växa fram?

“Det är ett nytt Inter som håller på att växa fram, med många ungdomar och stor entusiasm. Vi måste arbeta hårt för att vara kunna konkurrera den här säsongen, men av det jag sett hittills har vi alla förutsättningar som krävs för att göra bra ifrån oss och vara redo inför de första betydelsefulla matcherna. Vårt första åtagande har vi redan den 2 augusti, tiden för arbete är kort men vi ökar på takten för att se till att vi har ett bra lag.”

Vad säger du till lagkamraterna som inte längre är här?

“Att de med oss skrivit skrivit historia som inte kan suddas ut, att vi alla är tacksamma för allt det de gjort. Men fotbollen går vidare, det finns andra saker och den här säsongen måste vi börja om. De är alla stora mästare, Maicon, JC och de andra, men vi måste börja om och försöka bli ett konkurrenskraftigt lag.”

Att du spelade på den offensiva ytterpositionen är lite ovanligt, är det en permanent eller tillfällig lösning?

“Jag vet inte, tränaren vet att han kan räkna med mig. Vi spelar just nu de första matcherna, kanske kommer det att vara någon annan, om inte gör jag det gärna.”

Om Pazzinis situation, med tanke på hans uttalande i söndags kväll:

“Det är en speciell situation, ett känslomässigt uttalande. Man kan förstå vad han går igenom, men han jobbar på och uppträder på ett bra sätt.”

Vad Zanetti sagt till ungdomarna:

“Jag har framförallt pratat med ungdomarna, detta är en stor möjlighet för dem. De måste göra det bästa av den här situationen. De är med oss eftersom tränaren och klubben anser dem vara redo. Jag tror att de kommer kunna göra en insats, men vi får inte sätta press på dem, ta ett steg i taget, men det finns förutsättningar eftersom de gör bra ifrån sig.”

Kan Inter vara den här säsongens Juve?

“Vi måste vara tävlingsinriktade in i det sista och sedan får vi se om vi befinner oss högst upp.”

Källa: fcinternews.it