Efter första stoppet i Split så förbereder sig Inter nästa steg i Europa League 2012/13. Andrea Stramaccioni och Fredy Guarin talade om morgondagens kvalomgång och laget befinner sig nu i staden Bacau i Rumänien. Mister tog initiativet med att börja snacka.

” Jag tror att Vaslui är det bäst utrustade laget utöver de seedade. Detta laget sattes ihop för att kvalificera sig till Champions League rundorna. Deras stora spelare har mycket kvalitéer och är då deras största hot. Jag kollade på deras två matcher mot Fenerbahce och de förtjänade lite mer från de.  Även förra året så retade de upp Lazio genom att slå ut de, så även om de har ändrat på massa spelare sedan dess så är de fortfarande väldigt konkurrenskraftiga. Så vi måste börja matchen med största engagemang och med mycket respekt.”

Stramaccioni förklarade om att inte tappa koncentrationen som de gjorde i andra matchen mot Hajuk Split.

” Det som är sant är att skillnaden mellan första och andra matchen är att man aldrig kan tappa fokus på den internationella nivån. Inter hade två olika resultat men vi lägger ner det till erfarenhet och vi vill verkligen inte göra fel igen.”

Nästa ämne handlade om Cassano och Gargano.

” Cassano och Gargano är nu Interspelare. Alla spelare som vi har värvat än så länge kommer bidra till positiva saker och det är jag säker på, några gör redan det. Cassano är inte med i truppen imorgon och för tillfället så tänker alla bara på matchen mot Vaslui.”

Om Maicons inkludering i laget?

‘ Maicon är i bra form, han tränar väldigt hårt som verkligen ha gett bra resultat som vi såg förra söndagen i vänskapsmatchen i Locarno. Han är en Interspelare och jag har jättebra relation med honom, så jag förstår inte varför jag inte skulle kunna använda hans kvalitéer för lagets bästa. Just nu när han väldigt fokuserad och bryr sig väldigt mycket om dessa färger som han bär. Jag förbjuder mig inte att använda honom. Vi får se vad som händer nu och fram till 31 Augusti.”

De första matcherna av säsongen börjar närma sig och Stramaccioni tittar nu tillbaka vad som har hänt på sistonde.

” Det har varit en konstig sommar för Inter. I våra huvuden, och troligen i presidentens också så tror jag att vi hade en idé att försöka bygga något nytt. Inget försvinner iväg från den fantastiska cirkeln som klubben har haft de senaste tio åren, men det har som sagt varit en konstig sommar för oss alla. Tio spelare har lämnat, sex nya spelare har anlänt än så länge. Det är ganska stor skillnad. Nu får vi bara koncentrera oss på vårt jobb och låta fotbollen sköta snacket och även visa folk att vi är på rätt spår. Det kommer ta lite tid men vi måste arbeta för det.”

 

 

 

 

 

 

 

Källa: Inter.it