Då och då återvänder de, eller vi kan säga att de aldrig har lämnat tapeten för Inter. Marco Branca och Piero Ausilio har alltid tänkt på Paulinho som den optimala förstärkningen till mittfältet. Inter var överens med Corinthians i mitten av juli, men när Corinthians vann Coppa Libertadores ville Paulinho stanna och spela VM för klubblag med sin klubb vilket gjorde att affären gick i bitar, eller med dagens nyheter i hand, så sköts den upp.

Gazzetta dello sport rapporterar att Paulinho till Inter kommer att bli av i januari:

“Branca har förhandlat i månader med Corinthians mittfältare. De senaste timmarna har Gazzettan fått reda på att affären är klar, Inter har fixat de sista detaljerna men överenskommelsen gäller först från Januari 2013.”

Från Brasilien rapporteras det att Corinthians jobbar för att få sin procent i ägandet av Paulinho att växa. Paulinho själv avslöjar:

“Corinthians jobbar för att köpa upp BMGs procent(just nu 45%). Det har de all rätt till. Klubben har öppnat portarna och de håller på att komma överens.” Sedan är resten av procenten uppdelade mellan Corinthians(10%) och Grupo Pao de Acucar(45%). Paulinho fortsätter: “Alla vet att Inter är en väldigt stor klub och att jag hade ett förslag från dem, men att stanna i Corinthians var mitt beslut. Det tar inte bort faktumet att varje spelare drömmer om att jobba i Europa; en stor möjlighet.”

Den senaste tidens rykten är således bekräftade, Paulinho kommer vara Stramaccionis stora mittfältsförstärkning i januari. En affär som Moratti ville och kunde genomföra tack vare Branca och Ausilios fina jobb i Brasilien med Corinthians har de byggt ett kontaktnät som de kan utnyttja mycket väl, ett kontaktnät och ett jobb som bara störts av Corinthians vinst av Coppa Libertadores. Hade de inte vunnit den, hade Paulinho troligen varit en Interspelare redan nu. Där en annan historia tog slut, påbörjas en ny. Paulinho kommer att bli Interspelare.

Källa: Fcinternews.it