Materazzi: “Cassano är som en bror för mig”

Interlegenden Marco Materazzi berättar i en intervju med italienska Sky att han är glad över att Antonio Cassano äntligen kommit till Inter. Han berättar också att han hade velat se honom i Inter redan för två år sedan:

“Jag hörde av mig till Cassano och rekommenderade det. Under de två år som gått sedan jag sa det till honom såg vi att tiden inte var mogen. Jag är glad att han till slut kom till Inter, tråkigt nog kom han när jag inte längre är där. Vi gick ofta ut och åt middag, tillsammans med Stankovic och Chivu. Cassano är som en bror för mig och vår vänskap är större än den fotbollsmässiga rivaliteten. Jag är glad att han nu kommit till Inter och jag vet att han kommer överens med Stramaccioni. Jag hoppas att han tar tillbaka Scudetton dit där den här hemma: den rätta sidan av Milano.”

Matrix berättar vidare att han föredrar Cassano före Pazzini även fast Materazzi hade ett finger med i spelet när han värvades till Inter:

“Jag är en större beundrare av Antonio än Pazzini. Jag hade övertalat Moratti att värva Il Pazzo men tyvärr, eller som tur var, hade Inter Milito. Pazzini har gjort ett val som måste respekteras, han ville inte vara vice Milito. Nu har Inter en stor spelare och det är Cassano. För Pazzinis del önskar jag honom det bästa, men inte att vinna, det är vad jag önskar för Antonio. Pazzini får gärna göra många mål men jag hoppas inte att han vinner.”

Inför den kommande säsongen är Materazzi optimistisk. Han förklarar varför:

“Jag tycker att Inter har gjort några bra värvningar. Man har behållit tränaren som fungerar bra. Han smög in i omklädningsrummet men gjorde det på med beslutsamhet. Han har en bra relation med Cassano, men också med Sneijder och Maicon. Inter kan göra en bra säsong men håll ögonen på Juventus, Napoli och Roma. Contes avstängning kan komma att ta mycket ifrån Juventus, men samtidigt är jag inte en stor vän av Conte.”

Källa: fcinternews.it