Stramaccioni: Nöjd med vinsten, men fötterna på jorden.

Stramaccioni intervjuades efter match och var väldigt glad, men betonade att Inter måste ha fötterna på jorden:

“Vi är glada, det är bara det första steget, men vi är glada. Vi kan kalla det en bra start, det finns saker och ting att jobba på. Det var bra att vi gav kontinuitet till det vi gjorde i torsdags. Ett stort lag som leder med 2-0 i första halvlek på en svårspelad plan är ett tecken på stabilitet. Det var en bra början, men det är mycket kvar och vi måste ha fötterna på jorden.”

Varför startade Cassano?

“Mina idéer var klara redan från första träningen. Jag ville börja med en trequartista och två anfallare, hans prestation betalade tillbaka mitt förtroende.”

Mercaton:

“Vi försökte köpa spelare med karaktärsdrag som är typiska för yttrar, men vi lyckades inte, men Inter kan spela med två spelare brett och även med mer centrala spelare. Det kanske saknas en anfallare, men jag föredrar att ha det så här än att ha en spelare som inte är anpassad till mina idéer. Gilardino? Borriello? De spelare som representerar den bästa profilen för Inter, är redan här. Härifrån till 31 augusti så kommer vi vara vaksamma. Vi är nästan kompletta på alla lagdelar.”

Om att Maicon inte är uttagen:

“Maicon har en kärleksrelation till Inter, det är ingen fråga om kvalitet på spelaren, om han stannar kommer jag vara glad, men det är en spelare vars kontrakt går ut. Varför jag inte tog ut honom? Jag ansåg med två matcher så nära varandra att det skulle vara bättre att vila honom, vi får se hur situationen utvecklas.”

Källa: Inter.it