Alla sponsorer och investerare i Inter hade igår ett möte. Ett möte som Moratti inte skulle närvara på egentligen, men när han överraskade alla och dök upp på eventet så applåderas han länge och väl. Morattis framträdande, är precis som hans vision för det nya Inter: Udda och unikt. Ett stort tack till alla som investerar i Inter:

“Det är en investering jag har gjort i många år. Jag tror på Inter, inte bara ur ett finansiellt perspektiv men jag tror att Inter kommer att bli en föregångsklubb och det är den här sortens investeringar jag gillar.”

Värderingar som ofta betyder uppoffringar, en stil som även supportrarna är överens om, både i Italien och utomlands. Moratti fortsätter:

“Vår framgång med Inter är sammanbunden med det vi uträttar på planen, det är var klubben handlar om.”

Andrea Stramaccioni representerar både kontinuitet och ett modernt tänk. Presidenten förklarar:

“Jag ser det inte som ett modigt val att välja honom, jag tycker han hade alla nödvändiga egenskaper för att göra jobbet och jag hade rätt om honom som person. Med tanke på det som har hänt, är det här en vändpunkt på både ett sportsligt och politiskt sätt, i en ekonomi som måste ge oss styrkan att visa positiva siffror. Vi jobbar hårdare och det är en bra livsläxa, vi behöver bara bli lite mer kreativa.”

Om laget:

“Jag gillar att kunna lita på unga spelare och de som har skrivit historien för klubben. Det känns som att jag kan göra det och det är det bästa. Det är ett väldigt viktigt år där vi bygger upp Inters grundvärderingar. Det är ett nyckelår och vi vill komma tillbaka för att utmana om troféer, det kommer vara en tuff väg och det är därför jag ville vara här för att tacka alla partners. De har gett oss mycket självförtroende och det är tack vare det som vi kan skapa en stark grupp som även är verksam utanför planen.”

Sedan presenterade Toldo Inter Campus 15e år med den nya broschyren som innehåller 200 bilder från hela världen. Innan Marco Fassone fick avsluta med att säga: “På tre månader har jag förstått hur unikt Inter är.”

Källa: Inter.it